emirates - brzi testovi putnika na korona virus - 2020

Emirates prva zrakoplovna kompanija s brzim testovima putnika na COVID-19

U koordinaciji s nacionalnom zdravstvenom organizacijom Dubai Health Authority (DHA) zrakoplovna kompanija Emirates uvodi dodatne preventivne mjere pa su tako na današnjem letu za Tunis putnici testirani na korona virus prije polaska iz Dubaija. Emirates je tako postao prva zrakoplovna kompanija koja je uvela brzo testiranje putnika na COVID-19 neposredno prije putovanja. Brzi test krvi proveli su predstavnici DHA na terminalu 3 Međunarodne zračne luke Dubai, a rezultati su bili dostupni u roku od 10 minuta.

“Proces testiranja protekao je glatko i želimo iskoristiti ovu priliku da zahvalimo DHA-u na njihovim inicijativama i inovativnim rješenjima. To ne bi bilo moguće bez podrške zračne luke u Dubaiju i drugih vladinih tijela. Radimo na povećavanju broja testiranja u budućnosti i njihovom uvođenju na drugim letovima što će nam omogućiti provođenje testova na COVID-19 na licu mjesta i trenutnu potvrdu za Emiratesove putnike koji putuju u zemlje koje ih zahtijevaju. Zdravlje i sigurnost osoblja i putnika u zračnoj luci i dalje su od najveće važnosti”, rekao je Adel Al Redha, glavni operativni direktor Emiratesa.

Imajući na umu socijalnu distancu, Emirates je na svakom pultu za check-in postavio zaštitne pregrade kao dodatne sigurnosne mjere za putnike i zaposlenike tijekom bilo koje interakcije. Svi zaposlenici u zračnoj luci obvezni su koristiti rukavice, maske i sredstva za dezinfekciju ruku. Putnici također moraju nositi vlastite maske kad su u zračnoj luci i u zrakoplovu te slijediti smjernice socijalnog distanciranja.

“Drago nam je što surađujemo s Emiratesom na uspješnoj provedbi brzog testiranja na COVID-19 u prostoru zračne luke. U borbi protiv koronavirusa proaktivno surađujemo s mnogim vladinim organizacijama i privatnim zdravstvenim sektorom te smo proveli sve potrebne mjere iz područja zaštite javnog zdravlja i pružanja visokokvalitetnih zdravstvenih usluga u skladu s najnovijim međunarodnim smjernicama. Čvrsto vjerujemo da su za najučinkovitija rješenja potrebna bliska partnerstva s drugim organizacijama javnog i privatnog sektora”, rekao je Humaid Al Qutami, generalni direktor nacionalne zdravstvene organizacije Dubai Health Authority (DHA).

Emirates je iz zdravstvenih i sigurnosnih razloga prilagodio raspon usluga namijenjenih putnicima pa im tako nisu dostupni časopisi ni ostali tiskani materijali za čitanje, dok se hrana i piće i dalje poslužuje, no u prilagođenim pakiranjima i na poseban način kako bi se smanjio kontakt s osobljem.

Na letove trenutno nije moguće unijeti ručnu prtljagu, osim računala, ručne torbe, aktovke ili predmeta za brigu i njegu beba. Svi ostali predmeti moraju se predati prilikom check-ina, a Emirates putnicima odobrava povećanje dozvoljene količine predane prtljage dodatno za količinu koju bi inače mogli unijeti u zrakoplov. Nakon svakog leta svi Emiratesovi zrakoplovi prolaze temeljito čišćenje i postupak dezinfekcije u Dubaiju.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - -

1 thought on “Emirates prva zrakoplovna kompanija s brzim testovima putnika na COVID-19

Comments are closed.