akromion specijalna bolnica za ortopediju i traumatologiju | dugave zagreb | 2023.

Akromion, specijalna bolnica za ortopediju i traumatologiju, otvara se u zagrebačkim Dugavama

Specijalna bolnica za ortopediju i traumatologiju Akromion počinje s radom na novoj lokaciji u novoj zgradi u zagrebačkom naselju Dugave u ponedjeljak, 2. listopada 2023. godine. Podsjetimo, Akromion je sinonim za kirurgiju u liječenju bolesti i ozljeda sustava za kretanje u ovom dijelu Europe i to od samog početka rada. A sada je predstavljena i nova zgrada koja se prostire na više od 8.500 kvadratnih metara, a koja će biti novo središte izvrsnosti u liječenju ortopedskih i traumatoloških bolesti i ozljeda.


“Od svog osnutka Akromion je kontinuirano postizao iznimne rezultate u pružanju medicinskih usluga za bolesti i ozljede mišićno-koštanog sustava. Ujedno smo i postavljali visoke standarde u liječenju. Od početka rada do četvrtka, 31. kolovoza 2023. godine, napravili smo 17.276 operacija i obavili 223.369 pregleda. A zbog nedostatka smještajnih kapaciteta i nemogućnosti širenja na lokaciji u Krapinskim Toplicama, izgradili smo novu bolnicu u Zagrebu s većim smještajnim kapacitetom. Tako sa od sadašnjih 18 kreveta popeli smo se na 51 krevet, a sa 3 došli smo na 4 operacijske sale”, rekao Nikola Čičak, ravnatelj bolnice Akromion.

“Za novu bolnicu koja se nalazi u zagrebačkom naselju Dugave nabavili smo nove radiološke uređaje, rendgen, CT i magnetsku rezonanciju. Tako sada možemo obaviti dijagnostiku na jednom mjestu. No, izgraditi i opremiti bolnicu za godinu dana izniman je uspjeh. Vrijednost ukupne investicije je 27 milijuna eura bez PDV-a. Izgradnja ovakvog tipa bolnice kao što je Akromion zahtjeva suradnju i partnerski odnos svih uključenih u projekt i zahvalan sam svima koji su bili dio ovog projekta. Uz novu modernu infrastrukturu, ova bolnica je spremna postaviti nove standarde u liječenju bolesti i ozljeda lokomotornog sustava i pružiti još većem broju pacijenata vrhunsku medicinsku uslugu i nadu u brži oporavak. A naša vizija ostaje ista. To je ostati na vrhu ortopedske kirurgije“, dodao je Nikola Čičak.

Ideja o izgradnji privatne ortopedske bolnice rodila se početkom 2005. godine

Idejni začetnik Akromiona je prof. dr. sc. Nikola Čičak, ravnatelj bolnice. On je oformio tim liječnika i medicinskog osoblja unutar Klinike za ortopediju Medicinskog fakulteta u Zagrebu. I dodajmo, osnivači Akromiona uz ravnatelja su prof. dr. Miroslav Hašpl, dr. Denis Tršek i dr. Hrvoje Klobučar. Točnije, Akromion je rezultat strastvene posvećenosti tima vrhunskih medicinskih stručnjaka. Ovaj inovativni medicinski centar kombinira najnoviju tehnologiju, napredne dijagnostičke metode i stručnost najboljih kirurga i medicinskog osoblja kako bi pacijentima pružio najbolju moguću njegu i podršku tijekom cijelog procesa liječenja.

Bolnica Akromion je počela s radom u Krapinskim Toplicama 2008. godine i s ambulantom u Zagrebu. A već 2013. godine otvara polikliniku u Vrbanićevoj ulici u Zagrebu. Zbog velikog broja pacijenata iz Dalmacije, Akromion djeluje od 2009. godine i u Splitu. Na samom početku Akromion tim brojio je 26 zaposlenika. Danas je taj broj narastao na skoro 100 stalno zaposlenih djelatnika, a tu radi i čak 18 liječnika. Ukratko, ova nova prestižna privatna liječnička ustanova predstavlja novu eru u kvaliteti i pristupu zdravstvenoj skrbi za zdravlje i mobilnost. A nalazi se na adresi Ulica Savezne Republike Njemačke 5 u Dugavama. Više informacija o ovoj novoj zagrebačkoj bolnici doznajte na adresi akromion.hr.

Nova bolnica Akromion je počela s izgradnjom na livadi na kojoj nije bilo ničega

“Ona se gradila se potpuno ispočetka, točno onako kako je trebalo biti. Mnoge bolnice se nadograđuju, adaptiraju i u pitanju bude improvizacija. Naša nova bolnica je napravljena baš onako kako smo željeli. Ali i kako bi jedna moderna, specijalna bolnica za koštano-zglobnu kirurgiju trebala izgledati”, rekao je Miroslav Hašpl, predsjednik Upravnog vijeća Akromiona i jedan od osnivača.

“Sve ono što je najbolje na svijetu pokušavamo prenijeti k nama. A sada imamo još više mogućnosti za to u novoj bolnici. Možemo kupiti vrhunsku opremu, vrhunske implantate, koristiti najbolje medicinske metode i pružiti pacijentima najbolje. Nemamo nikakva ograničenja, pratimo svjetska dostignuća, literaturu i praksu, educiramo se i predajemo na kongresima kako bismo ostali na vrhu i bili u toku s napretkom u ortopediji i traumatologiji. Želimo raditi vrhunsku struku, vrhunsku koštano-zglobnu kirurgiju i poboljšavati kvalitetu života pacijenata”, poručio je Hašpl te dodao kako je ovo kruna njegove karijere.

VIDEO: Ortopedski zahvati u bolnici Akromion | Specijalna bolnica Akromion

Tagged