movenpick split - hotel na žnjanu | 2023.

Hotel Movenpick Split, jedan od najiščekivanijih turističkih objekata na Jadranskoj obali, počet će se graditi tijekom jeseni 2023. godine

Kako je najavljeno, tijekom jeseni 2023. godine, počet će se graditi hotel Movenpick Split. A to je jedan od najiščekivanijih turističkih objekata na Jadranskoj obali, a nalazit će se na splitskom Žnjanu! Naime, ova nova turistička investicija u Splitu dobila je nove partnere. Uz MPPD, kojeg je u Hrvatsku doveo poznati globalni brend Accor, tu su sada i investitori iz Praga i Calgaryja.

Nakon najave izgradnje hotela na splitskom Žnjanu koji će poslovati pod poznatim brendom Mövenpick globalne grupacije Accor, ovaj veliki turistički projekt ima nove snažne investitore. Tvrtki MPPD na projektu pridružile su se nove investicijske grupe iz Calgaryja i Praga pa je početak gradnje najiščekivanije turističke investicije u Dalmaciji najavljen za jesen ove, 2023. godine.

Novi partneri najavljuju još turističkih investicija u Hrvatskoj i regiji. A tome u prilog ide i njihovo višegodišnje iskustvo na sličnim projektima… Tvrtka MPPD široj je javnosti postala poznata nakon što je Accor dovela u Hrvatsku i upravlja imovinom hotela Mövenpick Zagreb. I dodajmo, u glavnom će hrvatskom gradu u siječnju 2024. godine otvoriti i prvi hotel Pullman. Točnije, još jedan brend iz Accorovog portfelja.

Splitska plaža Žnjan jedno je od najljepših mjesta na Jadranu

Grupa iz kanadskog grada Calgaryja sa 75 godina iskustva na tržištu nekretnina u projekte u Kanadi i SAD-u ulaže više od dvije milijarde kanadskih dolara. A poznata je po izgradnji boutique hotela Mercer u Canmoreu u Alberti u Kanadi. Damir Špoljarič ima prašku adresu i hrvatske korijene i 17 godina je vlasnik tvrtke za podatkovne centre. On je razvijao je brojne rezidencijalne projekte u srednjoj Europi i privatni je investitor u brojnim tehnološkim kompanijama.

“U Hrvatskoj kao atraktivnoj turističkoj zemlji i Splitu kao iznimno traženoj destinaciji prepoznali smo ogroman potencijal. Osim toga splitska plaža Žnjan jedno je od najljepših mjesta. A Split zaista zaslužuje hotel visoke kategorije na Žnjanu u kojem će se gostima ponuditi vrhunski doživljaj Dalmacije“, rekao je Damir Špoljarič.

Novi hotel Movenpick Split ispiriran je Mrdujskom regatom

Projekt za novi hotel Movenpick Split na Žnjanu koji će imati 156 soba potpisuje hrvatski nagrađivani arhitekt Alan Pleština iz studija Pulsar Arhitektura. Dodajmo da je atraktivan rooftop osmislila poznata nagrađivana dizajnerica interijera Kristina Zanić iz Dubaija.

“Lokacija hotela na Žnjanu na samoj obali s plažom te spektakularnim pogledom na more i okolne otoke bila je polazište za koncept i inspiraciju. Oblik je inspiriran lokalnim planinama i bojama, a svaka soba ima zadivljujući pogled na more. Hotel se izdiže prema moru predstavljajući suvremenu interpretaciju zrcalnog odraza mora i panoramskog pogleda na jedrilice. Ovo područje poznato je po jedrenju, a jedna od najpoznatijih regata je Mrdujska regata u kojoj stotine jedrilica plove područjem oko Splita. Stoga je naša ideja za naziv hotela Mövenpick Regata Split“, ističu iz arhitektonskog studija Pulsar Arhitektura.

“Dodajmo da će rooftop pružiti jedinstven doživljaj zalaska sunca s pogledom na more uz bar, gurmanske doživljaje i infinity bazen. Također, organizacija i dizajn interijera prati Mövenpick standarde. On kombinira lokalnu tradiciju i suvremene interpretacije. Uz to nudi prostrane sobe i apartmane, wellness, spa, teretane, restorane i barove. Kao i ugodno inspirativno okruženje za MICE (Meeting, Incentives, Conferences and Exhibitions, op. ur.)”, dodali su iz Pulsar Arhitekture. Više o Movenpicku doznajte na mrežnim stranicama Accora.

FOTOGALERIJA: Hotel Movenpick Split

Tagged