salto guru | 2023.

Salto Guru predstavlja singl “Lanternist” na Splitskom festivalu koji će se održati u subotu, 1. srpnja 2023. godine

Sedmeročlani sastav Salto Guru će u subotu, 1. srpnja 2023. godine, na Splitskom Festivalu predstaviti pjesmu “Lanternist”, koja govori o svjetioničaru i njegovom promišljanju o svojoj ulozi u životima pomoraca… Priča je to o čovjeku koji ima potrebu pomoći i onda kada mu se čini da je već izgubio volju. Ova melodija i priča će vas odvesti u melankoličan suton babljeg ljeta.

Splitski festival odavno je postao dio identiteta grada te njegove prepoznatljivosti. Ugraditi barem mali dio sebe u njegovu matricu velika je čast! Pjesma Lanternist je inspirirana profilnom fotografijom našeg prijatelja lanterniste na jednoj od društvenih mreža”, rekao je talentirani sastav te poručio: “Salto unaprijed i salto unazad vas uvijek dovedu na isto mjesto!”

Pjesmu Lanternist prati i sjajan video spot. On je izašao iz kreativne kuhinje Milana Latkovića, a prati svjetioničara na njegovom putu ka spoznaji svoje važnosti nautičarima. Ali kroz mračno i melankolično okruženje dodatno ističe važnost svjetla… Dodajmo da je scene odlično montirao Vojan Koceić.

Veći dio ovog benda je do prije koju godinu bio u grupi Libar

Salto Guru bend je sa sedam članova koji funkcionira na relaciji SplitZagreb. Uz instrumentalnu bazu bubnja, bass gitare i gitare čije uzde drže Marin Koceić, Ivan Ivanišević te Vojan Koceić. A tu je još i blok od četiri vokala koji čine Dino Purić, Andro Rivier, Nikola Colnago i Mario Alajbeg. S radom započinju krajem 2021. godine i ubrzo se s pjesmom Dalje od nje prezentiraju na 69. Zagrebačkom Festivalu.

Zanimljivo je spomenuti da je veći dio benda Salto Guru do prije koju godinu bio okupljen u grupi Libar koja je iza sabe ostavila uspješnice kao šta su Glasnije, Kapi, Čuvaj me i Dite, koja je na Šibenskoj šansoni 2010. godine odnijela čak tri nagrade i uskoro postala himna mnogih zaljubljenika u more. Više o ovom bendu doznajte na njihovom Instagram profilu.

VIDEO: Salto Guru – Lanternist

Tagged