salto guru - dalje od nje | 69. zagrebački festival | foto: matej grgić | 2022.

Salto Guru oduševio na Zagrebačkom festivalu izvedbom pjesme “Dalje od nje”

Na 69. izdanju Zagrebačkog festivala nastupio je i bend Salto Guru s pjesmom “Dalje od nje”. Riječ je o bendu sastavljenom od entuzijasta s dugogodišnjim glazbenim iskustvom koji su oduševili publiku sjajnom izvedbom uživo. U nesvakidašnjem nastupu s čak četiri pjevača i to Androm Rivierom, Dinom Purićem, Nikolom Colnagom i Mariom Alajbegom te praćeni Vojanom Koceićem na gitari, Ivanom Ivaniševićem na bas gitari i Marinom Koceićem na bubnjevima obogatili su ovogodišnji festival osebujnom izvedbom i žanrovskom eklektikom. A ona se itekako izdvojila iz standardnih festivalskih nastupa.

Glazbu za singl potpisuje Vojan Koceić, koji je na tekstu radio s Elvisom Sršenom. Pjesma je snimana i miksana u PILOT studiju, dok mastering singla potpisuje Goran Martinac. Za pjesmu je snimljen i video spot čiju režiju potpisuju Milan Latković & Notengos. Singl je objavljen za diskografsku kuću Cantus. A više informacija o Zagrebačkom festivalu doznajte ovdje.

Bendu je najbitnije da se čuje ono što naprave

Dalje od nje pjesma je koja je nastala puno prije nego što je nastao sam bend. Nalazila se u ladicama Vojana Koceića i našeg prijatelja Elvisa Sršena Noe. Na nekom piću u Splitu se nedavno našao dobar dio benda i pala je ideja da se oformi bend. Zvučalo je dobro, kratko smo je razradili te smo razmišljali koja nam je prilika za predstaviti se. I onda smo shvatili da je Zagrebački festival najidealnija prilika za to. Prijavili smo se, prošli i jako smo sretni zbog toga”, rekli su dečki iz benda Salto Guru.

“Još uvijek se zovemo projekt-bend, s time da su već dvije nove stvari na tapeti. Radimo na njima, a što se svirki tiče, nadamo se da će ih biti. Neopterećeni smo bilo čime na što su bendovi navikli biti opterećeni. Super ako se dogodi svirka, a ako se ne dogodi isto super. Najbitnije nam je da se čuje ono što napravimo i da smo mi u suštini zadovoljni”, dodali su. Više o ovom bendu doznajte na njihovoj SoundCloud stranici.

VIDEO: Salto Guru – Dalje od nje

Tagged