ac hotels by marriott split | westgate tower split | 2023.

AC Hotels by Marriott Split otvorio svoja vrata na najvišim katovima nebodera Westgate Tower

AC Hotels by Marriott koji je dio portfelja Marriott Bonvoy otvorio je svoj hotel i u Hrvatskoj i to u Splitu na najvišim katovima nebodera Westgate Tower Split. Podsjetimo, Westgate Tower Split je novi i najviši neboder u Hrvatskoj. Visok je čak 135 metara, a sa njega se pruža spektakularni pogled na Jadransko more i čitavu splitsku panoramu. A samim tim što je ovaj novi splitski hotel smješten na velikoj visini će korisnicima pružiti “The Perfectly Precise Hotel” iskustvo.

“Oduševljeni smo što širimo prisutnost Marriott Bonvoya u Europi. Pa tako predstavljamo AC Hotels by Marriott Split, jedno novo iznimno korisničko i dizajnersko iskustvo u Hrvatskoj. Naime, Split kao kulturno i turističko središte Hrvatske nudi brojne znamenitosti, poput Dioklecijanove palače pod zaštitom UNESCO-a, a tu su i beskrajne mogućnosti uživanja u modernoj mediteranskoj kuhinji, uzbudljivom noćnom životu i rajskim plažama. Bez obzira je li riječ o gostima koji istražuju bogatu povijest grada, započinju avanturu po otocima ili održavaju poslovne sastanke, ovaj će hotel biti savršena baza za njihov besprijekoran doživljaj”, rekla je Sandra Schulze Potgieter, potpredsjednica Marriott Internationala za premium i odabrane brendove u Europi, na Bliskom istoku i u Africi.

Dizajniran od strane poznatog arhitekta Otta Barića, AC Hotels by Marriott Split je formiran kroz čiste moderne linije i estetski proporcionalne prostore. Čista, umirujuća i topla paleta boja uz korištenje prirodnih materijala poput hrasta, patiniranog mjeda i tapeta s efektom lana, omogućuje prostorima unutar hotela međusobno stapanje dok su zajednički prostori dizajnirani kako bi pružili maksimalnu udobnost i funkcionalnost. A što ih čini savršenima za poslovne sastanke i druženje.

AC Hotels by Marriott Split obiluje umjetninama domaćih autora, uključujući djela i Vatroslava Kuliša

Također, gosti će u AC Hotelu by Marriott Split moći pronaći brojne zbirke knjiga. Ali i albume i literaturu o arhitekturi i modi koji evociraju atmosferu profinjene galerije. Uz to, suvremeni minimalistički dizajn 214 soba i apartmana omogućuje gostima da prostor koriste na način koji im najviše odgovara nudeći pritom dovoljno prostora za pohranu prtljage ili udobno radno mjesto. Radoznali putnici kroz potpuno ostakljeni toranj mogu uživati u pogledu na rimski akvadukt stariji od 1700 godina koji se proteže pored hotela. A iz baš svake sobe pruža se pogled na tirkizno more i impresivnu panoramu grada koji živi 24 sata na dan.

A u skladu s jadranskom kulinarskom scenom, AC Hotel by Marriott Split nudi okuse mediteranske kuhinje. Tako možete uživati u brojnim delicijama u restoranu Laureto i to pod vodstvom hrvatskog chefa Gorana Šikića. Cumano Bar nudi raznovrsne kreativne koktele i vremenske klasike s modernim twistom. U to se uključuje i signature AC Gin Tonic.

AC Hotels by Marriott Split ima 178 SPA s unutarnjim bazenom, saunom i parnom sobom

Također, tu je i 325 četvornih metara prostora za sastanke koji mogu primiti do 240 ljudi. A gostima je na raspolaganju i teretana s modernom opremom Matrix… Dodajmo da čarolija Hrvatske leži u njenim zadivljujućim prirodnim krajolicima. Ali i kristalno čistom moru i šarmantnim primorskim gradovima. Kao drugi najveći grad Hrvatske, poznat po bogatoj povijesti i impresivnoj arhitekturi, Split je ulaznica za slikovite dalmatinske otoke, poput Hvara, Brača, Šolte i Visa. A svojom izvrsnom lokacijom u centru grada, AC Hotel by Marriott Split omogućuje lagan pristup svim popularnim atrakcijama.

“Otvorenje hotela AC Hotel by Marriott Split označava uzbudljivo poglavlje za lokalnu hotelsku industriju. Tim više što Marriott International u Hrvatskoj debitira s brendom AC. Nadamo se značajnom doprinosu gospodarskom rastu regije kroz privlačenje poslovnih i turističkih gostiju. Ali se nadamo i razvoju korporativnih partnerstava. Također, radujemo se prvim gostima u ovom najvišem hotelu u Hrvatskoj koji je smješten na vrhu zgrade Westgate Tower Split. Također, veselimo se i predstavljanju naše prepoznatljive ponude”, rekla je Ljubica Bauk, generalna direktorica hotela AC Hotela by Marriott Split.

Dodajmo da ovaj hotel pruža uslugu besplatne WiFi veze, ima besplatan i osiguran parking, cijeli hotel je klimatiziran, a na raspolaganju vam je i bazen. Ovaj novi splitski hotel možete pronaći na adresi Ulica Domovinskog rata 61a. Sve dodatne informacije doznajte na mrežnim stranicama hotela AC Hotel by Marriott plit ili nazovite recepciju na broj +385 21 22 66 00.

O brendu AC Hotels by Marriott

AC Hotels u svom portfelju ima više od 225 hotela u 31 zemlji svijeta. U AC Hotelima svaki trenutak je savršeno kreiran i promišljen kako bi se stvorilo besprijekorno iskustvo gostiju. Svaki AC Hotel ima posebno dizajnirane prostore koji postižu savršenu ravnotežu između oblika i funkcionalnosti. Posebno treba istaknuti AC Lounge koji poziva goste i lokalno stanovništvo na sinergiju tijekom dana ili uživanje u spektakularno pripremljenim koktelima i tapas zalogajima navečer dok AC Kitchen nudi europski doručak svako jutro.

Sve AC hotelske sobe i zajednički prostori odašilju poseban osjećaj sofisticiranosti. S modernim namještajem, odabranim umjetničkim djelima i intuitivnom tehnologijom, AC Hotels svojim gostima pruža The Perfectly Precise Hotel iskustvo. Za više informacija posjetite mrežnu stranicu na adresi ac-hotels.com, a možete ovaj hotelski lanac pratiti i putem Facebook profila. Dodajmo da AC Hotels s ponosom sudjeluje u Marriott Bonvoy, globalnom programu putovanja tvrtke Marriott International. Program nudi članovima izvanredan portfelj globalnih brendova, ekskluzivna iskustva putem programa Marriott Bonvoy Moments te razne druge pogodnosti. Za besplatnu registraciju ili više informacija o programu posjetite mrežne stranice na adresi MarriottBonvoy.com.

Marriott Bonvoy, nagrađivani putnički program tvrtke Marriott International, svojim članovima pruža pristup očaravajućim iskustvima diljem svijeta. Članovi mogu sakupljati bodove za boravke u hotelima, resortima i luksuznim kućama za odmor putem svakodnevnih kupovina kreditnim karticama. Bodovi se mogu koristiti za razna iskustva kao što su boravci u sklopu Marriott Bonvoy Moments programa ili kupnju luksuznih proizvoda temeljem Marriott Bonvoy Boutiques programa.

FOTOGALERIJA: AC Hotels by Marriott

Tagged