google maps app | 2024.

Google Maps će tražiti za vas punionice za električna vozila pomoću AI tehnologije

Ako vozite električni automobil i često tražite slobodnu punionicu, možda bi vam Google Maps za Android i Android Auto mogao pomoći. Naime, Google Maps je dobio nadogradnju koja ovoj aplikaciji donosi nove funkcije koje omogućavaju bolju navigaciju do punjača električnih vozila, a samim ti i jednostavnije planiranje dužih putovanja. Naravno, Google Maps će ovo pretraživanje obavljati uz pomoć AI tehnologije, točnije, davat će puno preciznije instrukcije o tome kako pronaći dostupne ili slobodne punjače električnih vozila.

A objavljeno je i kako će se te punionice tražiti. AI algoritam prikupljat će komentare korisnika koji sadrže informacije o točnoj lokaciji punjača te kako doći do nje. A opis može sadržavati i dodatne informacije, poput vremena čekanja, tipa podržanog priključka i drugih korisnih komentara. Ukratko, ako koristite punionice, sjetite se ostaviti komentar i tako pomoći drugima da jednostavno dođu do svog cilja.

Zanimljivo je dodati i da će Google Maps dok je vozilu u pokretu moći predlagati vozaču obližnje stanice za punjenje i davati mu informacije o snazi punjača i njegovom tipu. Također, ova aplikacija će moći ponuditi i plan dugih putovanja koja uključuju više zaustavljanja. A tada će izračunavati i predlagati zaustavljanja na punionicama na osnovu razine potrošenosti baterije, brzine punjača i dostupnosti priključaka. A ovaj vrlo korisni dodatak navigaciji će i dalje biti besplatan, a dostupan će korisnicima biti od ljeta 2024. godine. Više informacija o ovoj aplikaciji doznajte na Wikipediji.

VIDEO: Your location data in Google Maps

Tagged