microsoft windows 11 2022 update :: win11 22h2

Microsoft Windows 11 2022 Update – prva velika nadogradnja ovog popularnog operativnog sustava

Microsoft je objavio da je dostupna nadogradnja 2022 za Windows 11 (Win11 22H2). Riječ je prvoj velikoj nadogradnji za Windows 11 otkad je ovaj operativni sustav predstavljen polovicom 2021. godine. Podsjetimo, predstavivši novi operativni sustav Microsoft je računalima dao moderno osvježenje, a Windows učinio najboljim mjestom za povezivanje, kreiranje i zabavu.

Posljednjih nekoliko godina donijelo je trajne promjene u načinu na koji živimo, radimo i učimo. A računalo sve više i više dobija važnu ulogu u svakodnevnom životu.


Online opcije za sastanke, svakodnevne zadatke i pristup zabavi koje ranije nisu postojale nastale su iz potrebe, ali se nastavljaju koristiti jer su učinkovite i korisne. Uz to, stekli smo i mnoge nove navike. Računala su nas povezala na emotivnije načine no ikada prije. Brzi prijelaz na fleksibilniji način rada i života znatno je povećao sigurnosne prijetnje za pojedince i poslovne sustave. A to potvrđuje i podatak da se svake sekunde napadne čak 921 lozinka.

S Windows 11 nadogradnjom 2022, Microsoft se fokusira na inovacije u nekoliko ključnih područja

Jednostavnije i sigurnije korištenje računala za sve:

Kako bi predvidjela potrebe ljudi i uštedjela vreme, nova verzija donosi nadogradnju za izbornik Start, precizniju pretragu, unaprjeđenja u brzim postavkama i Widgets bordu te još novosti. Također, tu su i nove pristupne opcije uključuju System Wide live captions za automatsko generiranje titlova iz bilo kojeg formata audio sadržaja. Glasovni pristup (Voice access) omogućuje korisnicima da kontroliraju računalo i kreiraju tekst koristeći samo glas. A tu je i Natural Voices for Narrator koji preciznije odražava prirodan govor. Naime, on kreira audio sadržaj ugodnijeg zvuka kao pomoć u čitanju ili pretraživanju weba.

Omogućavanje korisnicima da budu produktivniji:

S unaprjeđenjima za Snap layouts, New Focus sessions, Do Not Disturb te optimizacijama performansi i baterije, Windows 11 nadogradnja 2022 će korisnicima pomoći da svoju produktivnost podignu na višu razinu.

Windows kao najbolje mjesto za povezivanje, kreiranje i zabavu:

Windows 11 nadogradnja 2022 nudi Windows Studio efekte za unaprjeđenje video i audio poziva. Spomenimo i nadogradnju iskustva korištenja Microsoft Storea, dodatne opcije za igranje i još novosti. Uz unapređenje iskustva korištenja Microsoft Storea, uključujući Microsoft Store Ads pilot za developere i proširenje Amazon Appstorea na međunarodnim tržištima, korisnicima dolazi više od 20.000 Android aplikacija i igara za korisnike.

Game Pass je ugrađen u Windows 11 putem Xbox aplikacije. A putem nje igrači mogu pristupiti stotinama računalnih igara visoke kvalitete. S novim Controller barom, optimizacijama za igre u prozoru i novim opcijama za HDR kalibraciju, korisnici će imati mnogo više opcija za igranje na računalima koja koriste Windows 11.

Dodatna sigurnost, upravljanje i fleksibilnost na radnom mjestu:

Da bi se zadovoljile potrebe sve kompleksnijeg područja, novi Windows 11 nadogradnja 2022 donosi važne nove opcije za sigurnost, kao i nove upravljačke alate za povećanu IT učinkovitost. Microsoft Defender SmartScreen će pomoći identificirati slučajeve kada korisnik unese svoje podatke u zlonamjernu aplikaciju. A ukoliko nešto pronađe, upozorit će ga o tome.

Smart App Control sprječava pokretanje nepouzdanih ili nepoznatih aplikacija te skripti na Windows 11. Posjetite blog za više informacija o tome kako korisnici mogu dobiti Windows 11 nadogradnju 2022 i microsite da pročitate sve blog postove povezane s ovim novostima.

VIDEO: Introducing OS Microsoft Windows 11

Tagged