kingston ironkey keypad 200 - secure usb stick - 2022.

Kingston IronKey Keypad 200 – hardverska enkripcija USB diska

Kingston Digital Europe Co LLP, podružnica tvrtke Kingston Technology Company, velikog svjetskog proizvođača flash memorije i memorijskih proizvoda, najavila izlazak modela USB memorije Kingston IronKey Keypad 200. To samo po sebi ne bi bilo ništa posebno, no, ovaj disk prvi u svojoj klasi dolazi s najnovijom zaštitom FIPS 140-3 Level 3. A što je točno to i kakva je to zaštita, doznajte u tekstu.


USB stick Kingston IronKey Keypad 200 napravljen je imajući na umu robusnu zaštitu i fleksibilnost upotrebe. Nudi XTS-AES 256-bitnu hardversku enkripciju u alfanumeričkoj tipkovnici koja je bogata značajkama i neovisna o OS-u. KP200 uključuje ugrađenu punjivu bateriju, tako da korisnici mogu otključati disk pomoću tipkovnice za jednostavan pristup PIN-om i to bez korištenja softvera. Nakon otključavanja, korisnici mogu pristupiti svojim podacima priključivanjem diska u bilo koji uređaj koji podržava USB Type-A flash pohranu. A KP200 čini plug-and-play uređajem u svim IT ekosustavima.

Kingston IronKey Keypad 200 ima sigurnosne certifikate vojne razine

Kako smo već naveli, KP200 ima FIPS-140-3 Level 3 certifikat za sigurnost vojne razine. Uz to, strujni vodovi diska presvučeni su čvrstim epoksidom kako bi se postigla zaštita od otvaranja i spriječio pristup njegovim unutarnjim komponentama bez njihova oštećenja. Za dodatnu razinu zaštite, tipkovnica je presvučena zaštitnim polimernim slojem. A to služi kako bi se spriječila analiza otisaka prstiju na tipkama.

KP200 podržava opciju više PIN-ova, dopuštajući korištenje zasebnih PIN-ova administratora ili korisnika. Kingston IronKey Keypad 200 zaključava korisnički PIN nakon deset neuspjelih pokušaja prijave, ali ako su oba PIN-a omogućena, administratorski PIN se može koristiti za ponovno uspostavljanje korisničkog PIN-a i pristup disku. Ako se sam administratorski PIN netočno unese deset puta zaredom, ugrađena Brute Force zaštita od napada će kripto izbrisati disk, odnosno trajno uništiti podatke i resetirati uređaj. Dodatno, KP200 može zaštititi od zlonamjernog softvera nepouzdanih sustava s dva različita načina rada samo za čitanje. To mogućuje administratoru zaštitu diska od pisanja tijekom određene sesije ili globalno kroz sve korisničke sesije.

KP200 dodaje sigurnosna poboljšanja za FIPS 140-3 Level 3

  • minimalna duljina PIN-a treba biti od 7 do 8 znamenki (maksimalno je 15) za veću sigurnost PIN-a;
  • nema tvornički unaprijed postavljenog PIN-a – korisnik mora postaviti PIN prilikom prve uporabe;
  • periodično samotestiranje kako bi se osigurale potpuno funkcionalne sigurnosne značajke – KP200 će se isključiti ako se otkrije problem;
  • automatsko isključivanje u uvjetima pretjerane topline i napona;
  • poboljšani generator slučajnih brojeva za jačanje generiranja ključeva za šifriranje;

Kingston IronKey Keypad 200 ima raspoložive kapacitete pohrane u rasponu od 8 do 128 GB i podržan je ograničenim trogodišnjim jamstvom, besplatnom tehničkom podrškom i legendarnom Kingston pouzdanošću. Za više informacija posjetite mrežnu stranicu tvrtke na adresi kingston.com.

VIDEO: XTS-AES Encryption – Kingston IronKey Keypad 200 hardware-encrypted USB drive

Tagged