meanit tablet k17 panda kids :: 2023.

MeanIT Tablet K17 Panda Kids – dječji tablet veselog dizajna i povoljne cijene

MeanIT, hrvatska tehnološka tvrtka, potaknuta velikim uspjehom svog prvog tableta za djecu K10 Plus Kids, odlučila je razveseliti svoje korisnike njegovim nasljednikom – predstavljamo Vam MeanIT Tablet K17 Panda Kids. Ovo je vrlo zanimljiv uređaj, prvensteno zbog svoje prilagođenosti djeci, no, on je ujedno i vrlo povoljan – košta nešto više od 90 eura. A baš kao i njegov spomenuti prethodnik MeanIT Tablet K10 Plus Kids i ovaj novi model – K17 Panda Kids – dolazi s predinstaliranom aplikacijom prilagođenoj maloj djeci iWawa. Također, tu je i vrlo simpatično kućište zbog kojeg se ovaj mali tablet doslovno pretvara u pandu.


Ukratko, tablet MeanIT K17 Panda Kids je “pravi” tablet i možete ga koristiti svakodnevno. Možete gledati filmiće putem Youtubea, surfati internetom, provjeravati mail pa čak i fotografirati. No, on je ujedno i edukacijski i zabavni uređaj na kojem djeca mogu učiti, čitati, crtati, komunicirati, slušati glazbu, gledati crtiće, igrati video igre… No, kada uključite aplikacija iWawa, ovaj tablet se pretvara u zabavu i za one najmlađe.

Dizajn tableta za djecu

Tablet dolazi u šarenoj kutiji i već na prvi pogled je jasno za koga je on namijenjen. Da dodamo, u toj kutiji ćete naći, osim tableta, pronaći punjač i microUSB kabel za punjenje te kratke upute za korištenje na hrvatskom jeziku, koje preporučamo da pročitati. Također, tu je i poklon – dodatna zaštitna folija za zaslon.

Vanjski izgled je neobičan za ovakvu vrstu uređaja, ali je kao takav iznimno simpatičan. Tabletom dominira bijela boja, no tu ćete naći i crnu, plavu, roza i zelenu boju. A kako smo spomenuli, izgled stražnje strane izgleda kao nasmijana panda – ima oči, uši, nos, usta i uši izbačene prema van, što olakšava držanje i nošenje. Da dodamo, stražnje strane u gornjem lijevom kutu, odmah ispod uha, nalazi se stražnja kamera od 2 MPx. Zvučnik se nalazi u gornjem desnom dijelu, odmah ispod desnog uha. Podsjetimo, na prošlom modelu K10 znanom i kao BlueCat, zvučnici su bili ugrađeni u te isturene “uši”, što je bilo zaista zanimljivo rješenje. No, u ovom modelu, iako su “uši” i dalje tu, iz nekog razloga zvučnici više nisu u njima.

S prednje strane dominira zaslon od 7 inča ili 17.78 centimetara oko kojeg je veliko bijelo kućište. Dodajmo da je ono jako zaobljeno i nema oštrih rubova. Također, zaslon je dosta odmaknut od ruba kućišta, a to je sve tako napravljeno kako se djeca ne bi ozlijedila, ali i da bi sam zaslon bio što bolje zaštićen. Svi gumbi i ulazi i izlazi nalaze se na desnom rubu ovog tableta. Točnije, tu su, odozgo prema dolje, tipka za paljenje i gašenje uređaja, modul sa ulazima i izlazima (3.5mm audio i microUSB) koji se nalazi ispod gumiranog poklopca te tipke za pojačavanje i stišavanje zvuka. Dodajmo da je ispod njih smješten utor za microSD karticu koji je također zaštićen gumom.

MeanIT Tablet K17 Panda Kids ima zaslon od 7 inča i idealne je veličine za najmlađe korisnike

Zaslon ima IPS matricu i relativno je niske rezolucije od 1024×600 točaka uz 170dpi. Ti podaci govore da je to solidan monitor, što se pokazalo i u praksi. Tekst sa ekrana je vrlo dobro čitljiv, brzo i precizno reagira na dodir i prilično se lako čisti. Spomenimo da ekran ima i prilično lijepe boje, tako da K17 Panda Kinds može služiti i kao album za fotografije.

A fotografije, osim što ih možete prenositi na tablet putem dodatne microSC kartice, njih možete raditi i samo putem ugrađene kamere. Kako smo već spomenuli, stražnja kamera ima 2 MPx i prilično je ograničenih mogućnosti. Možda neće biti dovoljno dobra za kreiranje vrhunskih fotografija, bit će sasvim dobra za razna foto-isprobavanja. Dodat ćemo da postoji i prednja kamera, a ona je rezolucije od samo 0,3 MPx, što je opet dovoljno za video-chat. Spomenimo i da obje kamere mogu snimati video i to u rezoluciji od 480p, a one imaju i jedan sitan dodatak – opciju “naljepnica”. A ona omogućuje postavljanje ušiju, mašnica i drugih sitnica na i oko lica prilikom fotografiranja. Vjerujemo da će zbog svoje zabavnosti ova opcija vjerojatno vrlo često upotrebljavati.

Hardver i softver – tablet pogoni Android 12 Go

MeanIT Tablet K17 Panda Kids dolazi sa osnovnom hardverskom konfiguracijom, što govori da je ovo tablet za djecu ili početnike koji se žele upoznati za ovakvom vrstom uređaja. U njega se ugrađuje generičkom procesoru koji ima 4 jezgre (ARM-Cortex A53), a koje rade na taktu od 1,5 GHz. Također, u njega je integrirana i PowerVR Rogue GE8300 grafika, što znači da ćete s ovim tabletom moći igrati samo osnovne video igre. Ovaj tablet ima 2GB RAM-a i 16GB interne memorije. Nju možete proširiti putem microSD kartice za još 32GB, što će biti sasvim dovoljno mjesta za filmove i slike.

Na ovaj tablet je predinstaliran je 32-bitni operativni sustav Android 12 Go. Također, sustav je preveden na hrvatski jezik, no, na raspolaganju Vam je i mnoštvo drugih. Sam operativni sustav uglavnom radi dobro, no, ako znamo kakav je hardver ugrađen u njega, ukoliko ga previše opterećujete, nerijetko će doći do usporenja rada. No, kada se jednom Vi navikete na njega i on na Vas, sve će raditi normalno i bez problema.

Spomenuli smo na početku ovog teksta da K17 Panda ima ugrađen zvučnik u stražnjoj lijevoj strani kućišta. Iako smo bili oduševljeni konceptom eksternih zvučnika na prošlom modelu K10 Bluecat, ovog puta se MeanIT odlučio za tradicionalnu izvedbu ugradivši ih u kućište. No, zvuk ovog tableta je zapravo prilično solidan. Naravno, ne treba previše očekivati od ovog cjenovno vrlo povoljnog tableta, ali za zvuk možemo reći kako je baš dobar. Čak i kada ga pojačate do kraja. No, kvalitetu zvuka možete lako povećati tako da na Pandu spojite slušalice ili zvučnik, bilo preko Bluetooth bežične veze ili žice putem 3.5mm audio ulaza.

MeanIT Tablet K17 Panda Kids dolazi s aplikacijom za djecu iWawa

Posebnost ovog tableta je dječji način rada, tj. aplikacija iWawa. Kada aktivirate aplikaciju na ekranu će se pojaviti posebno sučelje prilagođenoj maloj djeci. A tu ćete naći pregršt korisnih zabavnih i edukativnih aplikacija koje će se djeci itekako svidjeti. Tako su tu aplikacije kao što su Prvo učenjem, Trening mozga, Dječji TV, Crtanje, Mini igre, STEM, ali mnoge druge. Uz iWawu djeca će se sigurno odlično zabaviti. A ono što treba spomenuti je kako je ova aplikacija na neki način i roditeljska kontrola. Jer iz nje ne možete izaći samo tako. Morat ćete na izlazu upisati šifru koju znaju samo odrasli, a radi se o rješenju računske operacije.

Što se povezivosti, ovaj tablet podržava samo osnovnu konekciju, točnije, ima samo ono što je potrebno za komunikaciju sa okolinom. A to znači da podržava Wi-Fi 802.11(b/g/n) i Bluetooth 5.0, ima i A-GPS. Dodajmo i da je u ovaj tablet ugrađena baterija od 3000 mAh i kako je novije generacije, podržava punjenje od 10 Wata. Što se tiče vremena punjenja, za 1 sat napuni se do 60%. Da bi se baterija napunila do kraja trebat će joj 2 i pol sata. Spomenimo i da MeanIT navodi da će tablet izdržati 8 sati neprestanog rada, no, to ponajviše ovisi što točno na njemu radite.

Zaključak

Čim ugledate ovaj tablet znat ćete da je stvoren za djecu. Ujedno, on i izgleda kao i svaka druga igračka – šaren je i veseo, a k tome – model tableta K17 izgleda kao simpatična panda koja se smije. Ovaj tablet će se svidjeti djeci već “na prvu”, a svidjet će se i odraslima, pogotov zbog aplikacije iWawa. A uz nju djeca već odmalena mogu na jedan poseban način učiti koristiti se ovakvim uređajima, ali i dobro se zabaviti.

No, ovo je pravi pravcati tablet skriven u pandinom kostimu. Putem njega ćete, kada dijete zaspi, moći pročitati novine, pogledati koji filmić na Youtubeu, a moći ćete ga i fotografirati. Budući da je ovaj tablet pun dodataka koji će se svidjeti djeci, ali i starijima, zbog toga, ali i svoje povoljne cijene, smatramo da je ovaj uređaj odlična prilika koja se pojavila na hrvatskom tehološkom tržištu. Ovaj simpatičan tablet za djecu možete kupiti za samo 92,77 eura ili 698,98 kuna putem MeanIT-ovog web shopa.

Specifikacije – MeanIT Tablet K17 Panda Kids

  • Naziv: MeanIT Tablet K17 Panda Kids
  • Zaslon: 7 inča / IPS ekran / rezolucija 1024×600 piksela
  • Procesor: CPU Quad-core
  • Memorija: 2GB RAM + 16 GB interna memorija / memorija proširiva microSD karticom do 32GB
  • Veza: Wi-Fi, BT mreža i G sensor
  • Kamera: Stražnja 2MP / Prednja 0,3MP
  • Operativni sustav: Android 12 Go
  • Baterija: 3000mAh
  • Posebnost: iWawa – softver prilagođen djeci

Tagged