donna vekić | lei lou pre fall kolekcija 2020

Donna Vekić, 24-godišnja hrvatska tenisačica, zaštitno je lice nove pre-fall kolekcije Aleksandre Dojčinović

Donna Vekić, trenutno najbolja hrvatska tenisačica, na snimanje editorijala u opatijski hotel Milenij stigla je nakratko, u pauzi između dva turnira, samo kako bi zablistala kao zvijezda netom izašle pre-fall kolekcije dizajnerice Aleksandre Dojčinović, u čijim kreacijama ovu lijepu sportašicu i najčešće možete vidjeti u posljednje vrijeme, pogotovo otkako se svijet, ali i Donnin svijet sporta, opreznim koracima krenuo vraćati u novu normalu. I dodajmo, Aleksandrina “pre-fall” kolekcija sjajna je nadopuna ljetu koje je u tijeku. No opet, ona je dovoljno svježa i versatilna, idealna i za prve nešto hladnije dane…

A ta nova pre-fall modna kolekcija utjelovljuje dva kontrastna senzibiliteta. Prva je urbana Lei Lou djevojka koja u svojoj omiljenoj haljini ide na sastanke i kave s prijateljicama. A druga je dama koja će te iste haljine nježnim accessoiresom pretvoriti u glamurozne kreacije za najljepša životna događanja. Također, najava je to i nove filozofije jednog od naših najuspješnijih modnih brandova. A on se, kao i brojni svjetski, polako okreće održivoj modi, kao novoj budućnosti.

“Budućnost ovog posla sigurno leži u pametnim kolekcijama. Ali i u nosivosti, u promišljanju o očuvanju svijeta te o mišljenju na okoliš i ekologiju. Sretna sam što sam oduvijek stvarala na tom tragu, što je Lei Lou oduvijek bio brand najlakše opisiv kao svevremen i što sam sada morala napraviti samo malu nadogradnju cijele priče kako bih nastavila ići ukorak sa svijetom. Moda se više ne mijenja od danas do sutra, ali to su zapravo dobre vijesti za nas klasičare”, rekla je Aleksandra Dojčinović.

Jesensku modnu kolekciju karakteriziraju wrap midi haljine od fine svile…

“Riječ je o capsule pre-fall kolekciji koju karakteriziraju wrap midi haljine od fine svile, one u nježnim printevima, ali i novi nakit i remenje sa statement kopčama, kao i cipele koje su veće nekoliko sezona naš bestseller. Željela sam napraviti jedan idiličan uvod u hladniju sezonu jer je doza optimizma nešto što nam je u ovom trenutku svima itekako potrebno. Sretna sam što je upravo Donna Vekić utjelovila tu jednu novu, neustrašivu Lei Lou curu. Onu koja hrabro i s osmijehom kroči kroz život, nižući uspjeh za uspjehom”, dodala je Aleksandra.

A ova naša slavna modna kreatorica prema jeseni 2020. godine korača poprilično odvažno. Tako je otvorila svoj novi modni salon na novoj zagrebačkoj adresi – u Strojarskoj 19. A uz ovu novu i postojeću trgovinu u Splitu spremna je predstaviti jesensku kolekciju, koja će se, sigurna je, reciklirati u brojnim prilikama. Više o ovoj, ali i drugim modnim kolekcijama Aleksandre Dojčinović doznajte na mrežnim stranicama na adresi leiloubyalex.com. A Donnu možete pratiti putem njezinog Instagram profila.

VIDEO: Donna Vekić | Tennis story

Tagged