rougexmas - vuršt pečenica - advent u zagrebu - 2021.

RougeXmas adventske kućice Vas na tradicionalni zagrebački način vraćaju u prijašnja vremena

Okićeni i blještavi grad Zagreb izgleda prekrasno kao i uvijek u ovo doba godine, a sam Centar dodatno krase adventske kućice gdje se od mnogobrojnih ističe RougeXmas. To su adventske kućice koje je kreirao poznati chef Marin Medak. Povodom Adventa u Zagrebu, na čak devet lokacija očekuju vas RougeXmas vesele blagdanske kućice, gdje ćete sigurno zaružiti s bližnjima. Kulinarskom ponudom blagdanskih jela i pića na tradicionalni zagrebački način vraća nas u neka prijašnja vremena. A to je ujedno i tema ovogodišnjeg Adventa u Zagrebu.

RougeXmas adventska kućica, ukrašena božićnim dekoracijama i lampicama, oduševit će vas posebno maštovitim okusima. Inovativnim rješenjem serviranja hrane u hajcanim teglicama, pobrinuo se kako bi posjetitelji konzumirali božićne delicije gdje god se nalazili. Osim što će se degustirati na licu mjesta, razna jela i pića će se moći pripremati i kod kuće. Marin Medak je omogućio da svi budu dio adventske čarolije, iako ne mogu doći na samu lokaciju.


“Posjetiteljima nudimo vrhunske gastronomske delicije od kobasica, vučenog bunceka, linije slatkih knedli do raznih koktela od kuhanog vina, gina i punča. Ove godine će se servirati u “ready to drink” teglicama koje će se konzumirati na licu mjesta i koje ostaju kao suvenir. Pripremili smo i teglice s polugotovim jelima, koje ćete pojesti u udobnosti svog doma. Zamišljeno je kao odličan poklon tijekom blagdana, a uz sve nudimo i uslugu dostave. Neće manjkati odlične hrane i pića. Ali neće nedostajati vrhunske vesele atmosfere”, rekao je Marin Medak.

Imena jela koja nudi RougeXmas blagdanske kućice su inspirirana zagrebačkim rječnikom

Tu je Šlepani pajcek koji se radi s kiselim zeljem, hrenom i vučenim buncekom. Tu su i Coflek, čokoladni keksić, tradicionalna torta Linzer i torta od mrkve, Nobl mrkvica. Kreirali su adventsku liniju germknedli, koje su punjene pekmezom od šljiva, zatim, poznata germknedla od vanilije posuta makom, a modernija verzija ove godine je Čupavac germknedla, od lješnjaka posuta kokosom.

Od pića možete probati kuhana vina, Vruću frajlu, koktel od bijelog kuhanog vina i Pucu od crvenog vina. Za ljubitelje gina i punča pripremili su ukusne koktele, kao što su Gin piksa, koktel od kuhanog gina i soka od brusnice. Tu je i Fajn cug koji je na bazi kuhanog konjaka, Fah maher na bazi kuhane šljivovice i Punč saft, bezalkoholna verzija punča, koja će vas ugrijati u hladne dane.

Domaći i strani posjetitelji, teško će odoljeti druženju pod svijetlima lampica i dobroj atmosferi. Toplo se odjenite, naoružajte se božićnim duhom i znatiželjom za otkrivanjem blagdanskih jela i pića. Upoznajte na ulicama Zagreba ili pak u toplini svog doma adventske običaje i tradiciju, koju nude RougeXmas adventske kućice. Više informacija doznajte na mrežnim stranicama na adresi rougemarin.hr.

Tagged