biljni hot dog ikea | the veggie hot dog - plant based goodness | 2023.

Hot dog u robnoj kući IKEA Zagreb od sada možete dobiti i u biljnoj verziji

IKEA hot dog više je od 40 godina omiljeni odabir za prazne želuce nakon kupnje. No, IKEA je sada unaprijedila svoj legendarni hot dog i to na moderan način. Naime, izvrsnog okusa i teksture, novi biljni hot dog inovativni je dodatak asortimanu IKEA proizvoda na biljnoj bazi. Dodajmo da tvrtka želi potaknuti još više kupaca na izbor ove biljne opcije tako što će ponuditi hrenovke po pristupačnijoj cijeni. A što se tiče kvalitete i odličnog okusa biljnih opcija, to su prepoznali i brojni hrvatski kupci. Tako je IKEA Hrvatska od 2020. godine prodala više od pola milijuna komada biljnih i vegetarijanskih okruglica te vegetarijanskog hot doga!


IKEA je vođena vizijom stvaranja boljeg svakodnevnog života za što više ljudi. A tome možemo pridonijeti i kroz svoju ponudu hrane, pomoću ukusne, zdravije i održivije opcije. Također, želimo ponuditi više biljnih alternativa s manjim utjecajem na klimu. Odabir hrane biljnog podrijetla često ima manji utjecaj na klimatski otisak u usporedbi s opcijama životinjskog podrijetla. Proveli smo mnogo vremena razvijajući novi proizvod kako bismo našim kupcima pružili najbolje iskustvo. S izvrsnim okusom, teksturom i pucketanjem pri zagrizu, biljni hot dog savršena je alternativa tradicionalnom kultnom IKEA hot dogu”, rekla je Helene von Reis, menadžerica odjela Food u tvrtci IKEA of Sweden.

Tijekom razvojnog procesa jedan od izazova bio je stvoriti biljni hot dog koji će teksturom biti nalik klasičnom IKEA-inom hot dogu. Uz to, kod hrenovki od mesa obično postoji ovojnica koja pucketa kada se zagrize. A tvrtka je nastojala da i biljni hot dog nudi to osjetilno iskustvo. Dodajmo i da ova biljna hrenovka ima uravnotežen okus, a sadrži proteine riže, luk, jabuku, sol i papar, ali i aromu dima, kako bi se postigao karakteristični okus hrenovke. I spomenimo, od kolovoza 2023. godine dostupan u robnim kućama IKEA diljem Europe pa tako i u onoj zagrebačkoj. A kako je nastala ova omiljena hrenovka u pecivu doznajte na Wikipediji.

VIDEO: The veggie hot dog – plant-based goodness

Tagged