kotanyi začinske mješavine "secrets of" | 2023.

Kotanyi mješavina začina olakšava pripremu osvježavajućih ljetnih umaka

Tijekom ljetnih mjeseci težimo biti što jednostavniji u svemu pa tako i u kuhinji, a mi vam sugeriramo da odete i korak dalje i odvažite se biti drugačiji i svoje goste iznenadite aromatičnim okusima popularnih svjetskih kuhinja, a na tom putu će vam pomoći Kotanyi i njegovi brojni začini. Tako predlažemo da to kratko vrijeme provedeno u kuhinji dobro iskoristite pripravom umaka koji su hranjivi, jednostavni, gotovi u tren oka i savršeni za dijeljenje. A one su samostalne zvijezde tanjura ili jednostavan prilog…


Naime, hrana je jedan od najboljih ambasadora gotovo svake države. Ona savršeno odražava ne samo podneblje i klimu, već običaje i tradiciju. A ponekad i karakter lokalnog stanovništva. Zato se otisnite na gastro putovanje egzotičnim zemljama kroz tri kontinenta – domovinama hummusa, tzatzikija, salse, guacamole umaka i harisse. Otkrijte koliko je jednostavno pripremiti ove globalno cijenjene specijalitete…

Kako tajne okusa mnogih nacionalnih jela većinom počivaju upravo na mješavinama različitog začinskog bilja, Kotanyi, globalno cijenjeni autoritet u svijetu začina, pobrinuo da vam otkrije tajne tradicionalnih specijaliteta u praktičnim pakiranjima koja uvijek možete ponijeti sa sobom. Točnije, gdje god putovali, Kotanyi začini mogu ići sa vama! Ljubitelji mesa, vegetarijanci ili vegani, baš svi mogu gastronomski uživati u ovim brzim obrocima oplemenjenim popularnim mješavinama začina bez bojila i pojačivača okusa. Prirodno i autentično, baš kako treba!

Recepti za brze ljetne umake

Legendarni grčki umak

Jedna od najstarijih na području Europe je grčka kuhinja, poznata po korištenju kvalitetnih namirnica. A među brojnim umacima u ovoj mediteranskoj zemlji caruje tzatziki, planetarno poznati prilog, čest dodatak mesu sačinjen od jogurta i svježih krastavaca obogaćen karakterističnim začinima. Zbog svog osvježavajućeg karaktera nevjerojatno paše ljeti, čak i samo kao dodatak svježem narezanom povrću koje se u njega lako umače. Iz Grčke dolazi i poznati gyros, jelo od mesa pečenog na okomitom ražnju. A uz Kotanyi gotovu začinsku mješavinu za gyros – s češnjakom, origanom, ružmarinom i drugim začinima – bit će sjajan suputnik na mini gastro turneji jednom od najstarijih država svijeta s neobičnom i bogatom poviješću. Naravno, uz pita-kruh i osvježavajući tzatziki!

Marokanske zvijezde tanjura

Harissa je pasta od papreno ljutih čili papričica, karakteristična za zemlje Magreba. Poželite li svoje goste počastiti autentičnim okusom Maroka i usput im ljutinom pročistiti sinuse, dovoljno je iskoristiti dio pakiranja začinske mješavine Kotanyi Secrets of i uspjeh je zagarantiran! S druge strane, dašak Orijenta jelima će donijeti još jedna marokanska zvijezda tanjura. Tako blagi, kremasti, ali i zasitni umak hummus koji je odlično poslužiti upravo kao kontrast vatrenoj Harissi. Sve većoj popularnosti slanutka, glavnog sastojka hummusa, ovoj mahunarki orašastog okusa daje njena velika hranjivost zbog čega je riječ o vrlo zdravoj ljetnoj varijanti obroka koja će vas dugo držati sitim. Bilo kao finger food ili namaz, odlično će pasati i uz ribu kao zdravija varijanta često korištenog tartar-umaka.

Neizostavni meksički hitovi

Iz sjevernoameričkog Meksika se osim čokolade svijetom proširio i guacamole umak na bazi avokada, tropskog voća koje se smatra jednom od najzdravijih namirnica svijeta. Sada ga je uistinu lako pripremiti uz Kotanyi mješavinu začina za guacamole. Ipak, glavni izazov je odabrati avokado koji je dovoljno zreo. Držite se glavnog pravila i birajte onaj koji je po konzistenciji dovoljno čvrst, ali se lagano savija pod pritiskom. Što se takozvanih dipova tiče, otkrivanje okusa Meksika ne bi bilo potpuno bez salse – sjajnog pikantnog umaka. A on odlično ide uz tacose, domaći čips ili meso. Ma, gotovo sve! Prstohvat mješavine začina bit će dovoljan da vaši gosti oduševljeno uskliknu: Ay, caramba! U veganskoj i vegetarijanskoj prehrani salsa već dugo dominira, a mnogi kažu da potiče veselo raspoloženje. Jer na godišnjem odmoru to je jednostavno ono što nam najviše treba. Dobar tek! I dodajmo, sve ove začine možete potražiti na mrežnoj stranici tvrtke Kotanyi na adresi kotanyi.com.

VIDEO: Putenbraten mit Champignon-Chili-Polenta Rezept | Kotanyi

Tagged