dinamo classics - retro dres iz 1982. godine - 2022.

GNK Dinamo Zagreb komentira događanja koja opterećuju Klub i njegovo normalno funkcioniranje

Imamo potrebu obratiti se javnosti, a vezano za događaje koji opterećuju normalno funkcioniranje Kluba od 12. prosinca 2022. godine, odnosno od redovne godišnje Skupštine GNK Dinamo. Želimo kroz činjenice, odbacujući sve insinuacije, laži, pokušaje difamacije i konstrukcije s različitima teorijama zavjere prisutne u javnom prostoru. Želimo objasniti svim zainteresiranima što se zapravo događa.


Na sjednici Skupštine Kluba, na inicijativu dijela njenih zastupnika i bez posebno usvojene točke dnevnog reda, donesen je zaključak o tome da se provede rasprava i donese odluka o razrješenju člana Uprave GNK Dinamo Krešimira Antolića. I to s važećim mandatom, zaključno s 31. svibnjem 2025. godine. Navedena odluka usvojena je većinom glasova članova Skupštine. S obzirom na to da klupski Statut isključivu ovlast imenovanja i razrješenja Uprave Dinama povjerava Izvršnom odboru, dana 19. prosinca 2022. godine održana je sjednica Izvršnog odbora pod predsjedanjem predsjednika Mirka Barišića te je većinom glasova članova donesena odluka o tome da se odbija razrješenje člana Uprave.

Želimo naglasiti da su, od skupštinske sjednice do danas, predsjednik Kluba, član Uprave Krešimir Antolić i pojedini članovi izvršnog odbora koji su smatrali da ne treba provesti nestatutarnu odluku Skupštine bili izloženi različitima oblicima pritiska i difamacijama. I to zato kako bi tu odluku i proveli. Sami tijek Skupštine je bio sramotan. Održan je u mučnoj atmosferi verbalnog nasilja i kaosa. Stoga su pojedini članovi Skupštine zatražili inspekcijske nadzore nadležnih tijela, o čemu je tijekom ponedjeljka obaviješten i predsjednik Kluba.

Dinamo ima uređen sustav upravljanja

Želimo naglasiti da je sjedište GNK Dinamo u Zagrebu u Maksimirskoj cesti 128. Također, napominjemo da Klub ima uređen sustav upravljanja, koji svaki sa svojim ovlastima, pravima i obvezama čine predsjednik Kluba, Skupština, Izvršni i Nadzorni odbor te Uprava kluba. Za zakonitost poslovnih procesa i poslovnih odluka  i u formalno pravnom smislu je odgovorna Uprava Kluba. Stoga treba konstatirati da nije normalno, ali prije svega legalno i legitimno bilo kakvo odstupanje niti vanjski utjecaj i pritisak na proces donošenja odluka. Osobito od osoba koje nemaju nikakvu funkciju u Klubu niti su u bilo kojem obliku poslovnog odnosa s njim.

Žao nam je i ispričavamo se navijačima što je na kraju iznimno uspješne poslovne i sportske godine, u trenutku velikih uspjeha hrvatske nogometne reprezentacije, naš Klub ponovno na stranicama koje se ne bave tim uspjesima, nego nekim drugim, vaninstitucionalnim stvarima.

Svi dijelovi Dinamovog poslovnog sustava su stabilni

Sva s Klubom povezana trgovačka društva kao i klupska Zaklada Nema predaje posluju s pozitivnim poslovnim rezultatima. Broj članova Dinama u posljednje četiri godine porastao je za skoro tri puta. A i dogodila se velika navijačka podrška momčadi. Želja nam je nastaviti u tom smjeru. A u trenutku kada su stvoreni svi uvjeti za rješenje našeg gorućeg pitanja, izgradnje novog stadiona u Maksimiru i kada svi dionici – Grad, država i nogometne organizacije imaju konsenzus oko potrebe za obnovom i Maksimira i ukupne stadionske infrastrukture, očigledno postoje interesni krugovi kojima odgovaraju kaos i nered. I koji legalno pokušavaju zamijeniti nelegalnim.

Ujedno želimo istaknuti da Ante Čačić, glavni trener prve momčadi, njegov stručni stožer i igrači imaju apsolutnu podršku Kluba da nastave pobjedničkim putem na kojem se nalaze. Ovo nije sukob pojedinaca. Ovo je pokušaj zadržavanja nelegalne, nelegitimne kontrole nad Klubom i njegovim poslovnim procesima. Kroz pravne i druge institucionalne mehanizme napravit ćemo sve da Dinamo ostane stabilan i po svemu uspješan sportski klub. Više o ovom velikom zagrebačkom nogometnom klubu doznajte na Wikipediji.

Tagged