stadion maksimir - dinamo zagreb / idejni projekt otta barića / 2021.

Dinamo ima plan za novi stadion Maksimir sa 34.000 natkrivenih mjesta

Dinamo već desetljećima pokušava urediti svoj stadion Maksimir. Počeo se graditi pa je gradnja stala. Pa se stadion selio na Kajzericu pa je ostajao… Sam klub je tijekom proteklih godina u više navrata “naglašavao potrebu da klub, ali i Grad, ima novi i moderan stadion. A on bi Dinamovu budućnost trebao podići na još višu razinu”.

Pri tome je naglašeno da se želi da stadion ostane u Maksimiru, na mjestu gdje se stvarala klupska povijest. Ali i na mjestu gdje je na tisuće navijača slavilo pobjede i tugovalo zbog poraza… Tamo gdje je “u zamrznutim sekvencama legendarnih pobjeda zapisana sva emocija koju navijačice i navijači Dinama osjećaju za svoj klub”. U trenucima kada Modri lavovi pišu nova vječna poglavlja slavnog Dinama bravurama u Europskoj ligi, Klub po prvi puta predstavlja ideju i viziju kako misli da bi trebao izgledati njihov, ali i naš dom!

Na temelju zahtjeva od strane kluba, a usklađenih sa standardima UEFA-e, vizualni izgled stadiona u Maksimiru napravio je zagrebački arhitekt Otto Barić. Idejni plan je napravio sa svojim partnerima iz specijalizirane tvrtke Polymachine, koji su ideju i viziju pretočili u ove fotografije. Radi se o prijedlogu izgradnje stadiona kapaciteta 34.000 mjesta, uz velike parking kapacitete. Predviđeno je 300 VIP parkirališnih mjesta i 30 VVIP mjesta, zatim PRESS parking te parking za gledateljstvo.

Sva su mjesta na stadionu bila bi sjedeća i natkrivena. Previđen je fan shop na stadionu, kao i klupski muzej i dodatni komercijalni sadržaji na tribini sjever. Predviđen je moderan hospitality na području cijelog stadiona, kao i vrhunski opremljen medijski kompleks. Od svečanih loža tu bi bilo 2.000 VVIP mjesta na zapadu i 1.000 VVIP mjesta na istoku iza kojega je zamišljen kamp Dinamove nogometne škole s potrebnom infrastrukturom. Gostujuća tribina bila bi na južnom dijelu stadiona.

zapadna tribina - stadion maksimir - dinamo zagreb / idejni projekt otta barića / 2021.

Dinamov stadion kakav su predložili koštao bi 60 milijuna eura

Novi stadion u Maksimiru bio bi potpuno pristupačan i usklađen sa svim preporukama UEFA-e i FIFA-e. Također, zacrtana je izgradnja objekata za gledatelje s invaliditetom. Na 1.000 individualnih sjedalica previđeno je 5 mjesta za smještaj gledatelja s invaliditetom i njihove pratitelje, uz pristupačne ulaze i ostale usluge.

Dinamo procjenjuje da bi cijena izgradnje ovakvog stadiona oko 60 milijuna Eura. Sa sam klub poručuje sljedeće: “Želimo sudjelovati u izgradnji novog stadiona zajedno sa strateškim partnerom u projektu – Gradom Zagrebom. Pozivamo sve navijačice i navijače Dinama da podrže našu težnju za pokretanjem aktivnosti izgradnje stadiona. Te aktivnosti bi kroz arhitektonski natječaj, odabir idejnog rješenja i izradu projekta, omogućavanje prihvatljivog modela financiranja i naposljetku kroz izgradnju modernog Dinamova doma podigli klub na višu razinu. Tako bi ga učinili još boljim, na ponos hrvatskog nogometa! Zagreb, Dinamo i svi njegovi navijači to su zaslužili!” Više o najdražem klubu doznajte na mrežnim stranicama na adresi gnkdinamo.hr.

sjeverna tribina - stadion maksimir - dinamo zagreb / idejni projekt otta barića / 2021.

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - -