salto guru - potopljen grad | 2024.

Salto Guru, splitski sedmeročlani sastav, nakon singlova “Dalje od nje” i “Lanternist” predstavlja pjesmu “Potopljen grad”

Salto Guru, splitski sedmeročlani sastav, objavljuje novi singl naziva “Potopljen grad”. A ovaj singl kojeg je izdala diskografska kuća Dancing Bear, dolazi osam mjeseci nakon uspješnog singla “Lanternist” s kojim su se predstavili na Splitskom festivalu. Četiri vokala – Mario Alajbeg, Dino Purić, Andro Rivier i Nikola Colnago – i ovoga puta izvode pjesmu kojom pokazuju koliko se dobro glazbeno nadopunjuju.

Uz instrumentalne izvedbe Marina Koceića, Ivana Ivaniševića i Vojana Koceića, pjesma Potopljen grad govori o neostvarenoj ljubavnoj priči. Moćan vizualni identitet pratećeg video spota potpisuju jedan od članova benda Vojan Koceić i njegov Pilot studio. I dodajmo, singl Potopljen grad je od petka, 2. veljače 2024. godine, dostupan na svim streaming platformama. Također, ova sedmorka je natuknula da usprkos kilometrima koji ih dijele polako rade i na svom prvom albumu…

Kreativna sedmorka splitsko-zagrebačkog benda Salto Guru napravila je još jedan uspješni “salto unaprijed” i pripremila novi glazbeni pop-rock dragulj. Pjesma Potopljen grad treći je singl kojeg nam donose momci koji su nas do sada osvojili pjesmama Dalje od nje i Lanternist. Četiri vokala Salto Gurua energično iznose priču o gradu koji je unatoč ljubavi završio ispod vode.

Oba ranija singla, kao i nadolazeći, nastali su prije nego što je bend uopće postojao

“A Potopljen grad nastao je kroz moju suradnju s Vojanom Koceićem koji je napisao i aranžirao glazbu, a ja sam na to napisao tekst i aranžirao vokale. Iako singl zvuči kao jedna priča o nesretnoj ljubavi, inspiracija je druge prirode. Naime, pjesmu sam napisao tijekom poplave u Gunji, dakle prije gotovo cijelog desetljeća. Osjećaj nemoći pred prirodnom silom i tjeskobu ljudi koji su ostali bez krova nad glavom pretočio sam u ljubavnu priču s nesretnim završetkom gdje se taj osjećaj nemoći preslikava. Čovjek osjeća prazninu zbog spoznaje da je nešto što je uzeo zdravo za gotovo u jednom trenutku nestalo i on tu ne može ništa poduzeti”, rekao je vokalist Dino Purić.

Uz Alajbega, vokalne dionice izvode Dino Purić, Andro Rivier i Nikola Colnago. Za gitaru, bubnjeve i bas gitaru zaduženi su Marin Koceić, Ivan Ivanišević i Vojan Koceić, koji je ujedno zaslužan i za videospot. “U našem guru kolektivu širok je dijapazon zanimanja. Tako i vizualni identitet našeg djelovanja držimo u kući. Vojan Koceić sa svojim Pilot studijem uz suradnika Milana Latkovića autori su videospota, kao i za prethodne singlove”, dodao je Dino Purić.

“Stvaramo glazbu iz gušta i iz neke opuštene pozicije. Jako nam je važno da na koncu sva sedmorica budemo zadovoljni onime što dajemo publici. Nije to uvijek lako na relaciji Zagreb – Split kako smo trenutno lokacijski raspoređeni. No, zahvaljujući napretku tehnologije, tako danas stvaramo i zadovoljni smo. Nadamo se da će publika i Potopljen grad voljeti vrtjeti u slušalicama ili zvučnicima, kao što je uživala i u našim ranijim pjesmama”, smatra Dino Purić. Više o splitskom bendu Salto Guru doznajte na njihovom Instagram profilu.

VIDEO: Salto guru – Potopljen grad

Tagged