natali dizdar - ocean | 2023.

Natali Dizdar u himni slobode naziva “Ocean” pokazuje sebe onako kako je još nismo vidjeli

Nakon hita “Zadnji dan ljeta” koji je obilježio prošlu, 2022. godinu, Natali Dizdar se sprema za još jedno osvajanje publike i radijskog etera novom pjesmom naziva “Ocean”. A Natali je i ovaj put kao suradnike je izabrala provjerenu ekipu iz benda Porto morto, Roka Crnića i Hrvoja Klemenčića, koji potpisuju ovu himnu slobode.

“Pjesma je nastala iz dobre vibre, što se osjeti već na prvim zvižducima. Zapravo je Dobar vibe’ i bio njen prvi naziv. Ocean se nastavlja se na priču mog posljednjeg singla Zadnji dan ljeta, a meni je posebna jer je dio projekta u kojem jako uživam”, rekla je Natali Dizdar.

Uz prepoznatljive zvižduke, pjesmu Ocean obilježava i kroz nju se provlači priča o slobodi i ženskoj emancipaciji. Zato je za redateljicu spota Natali odabrala talentiranu beogradsku umjetnicu Đurđinu Samardžić, koja je savršeno uhvatila bit pjesme i pružila sasvim drugačiji pogled na Natali.

A kako je prošla ta suradnja?

“Suradnja je bila odlična, a tu je bilo i puno ženske energije s kojom bi opisala i samu pjesmu. A spot smo snimali u okolici Beograda, u jednoj za mene eksperimentalnoj i pomaknutoj priči, ali i na izletu… Ovo je doist nešto malo drugačije od onoga što sam do sada radila”, dodala je Natali. A mi ćemo dodati da pjesma Ocean izlazi uoči Dana žena, jer simbolički, kako objašnjava Natali, prenosi poruku osnaživanja, slobode i neopterećenosti.

“Moja ljubav je slobodna. To je poruka je koja se ponavlja u pjesmi i koja zapravo prelazi granice onoga što je bilo, što je i što će se eventualno dogoditi. Kada volimo onda smo slobodni, bez obzira u kakvoj ljubavnoj priči se nalazimo. Pa čak i onda kada to možda zaboravimo. U toj slobodi leži naša snaga i ujedno ranjivost. I mislim da je upravo to poruka koju prenosi ova pjesma. Ona je zapravo univerzalna, ali nosi jednu njeznu žensku empancipiranu energiju”, rekla je Natali Dizdar.

Ispred Natali je puno posla jer si je zadala veliki zalogaj za zadatak. Naime, ona dovršava dva EP-a koji će izaći na jesen 2023. godine i to kao vinilna izdanja. “Nakon prošlogodišnjeg izlaska EP-a projekta BETI, u studiju sam završila još jedan koji će se naći na A strani vinila. B stranu sačinjavat će pjesme koje završavam s dečkima iz Porto Morta. A i koncerti su lagano već krenuli… Imali smo romantični susret s Dubrovnikom u kazalištu Marina Držića za Valentinovo, a sljedeći su na redu Knin, Zagreb, Petrinja, Čakovec, Rijeka i Osijek. Ali o tome više uskoro”, dodala je ova omiljena pjevačica. A što Natali trenutno radi, doznajte na njezinom Instagram profilu.

VIDEO-FOTO: Natali Dizdar – Ocean

Tagged