detour - karavan | 2022.

Detour pjesmom “Karavan” nastavlja svoj kreativni put i stiže na korak do novog albuma

Nakon velikog uspjeha singla “Nekad je bilo bolje” s kojim je grupa Detour pobijedila na ovogodišnjem Zagrebačkom festivalu, nova pjesma “Karavan” nastavlja njihov kreativni put i stiže na korak do novog albuma čiji izlazak se očekuje na proljeće sljedeće godine.

Karavan je sjetna ljubavna plesna pjesma i najavljuje početak završne faze realizacije albuma. To je šesti singl s predstojećeg albuma i trenutno smo u realizaciji preostale četiri pjesme, a plan je da do kraja godine imamo album spreman za štampu. S obzirom na to da ovaj put album izdajemo i na vinilu, nadamo se da će sve biti spremno na proljeće iduće godine”, rekao je autor, producent i frontman grupe Nenad Borgudan.

Pjesmu Karavan kao i uspješnicu Nekad je bilo bolje, grupa Detour je snimila u studiju Branimira Mihaljevića. A Nenad je ispričao i kako je do te suradnje došlo: “Sasvim slučajno. Ton majstor u studiju gdje smo uvijek snimali imao je zdravstvenih problema upravo u razdoblju miksa. I tada smo, pritisnuti rokovima, bili primorani ga odraditi negdje drugdje. Preko menadžerice smo došli do Branimira koji nam je zajedno sa svojim sinom Markom napravio stvarno odličan miks. Radilo se o pjesmi Klaun i to je bila sjajna baza za daljnju suradnju. Nakon toga realizirali smo Nekad je bilo bolje, a sada i Karavan koji je snimljen na tri različite lokacije, tj. studija. Dodat ću da ga je miksao Marko Mihaljević i to je recept za preostale četiri pjesme s albuma.”

“Karavan” prati i videospot u režiji mladog kreativca Dinka Čvorića Doringa

Doringo je sjajan redatelj koji iza sebe ima već uspješne suradnje s grupom Pavel i kantautoricom Luce. A koliki mu je bio izazov snimanje  s grupom Detour i sam ističe: “Snimiti spot za bend poput Detoura, s obzirom na njihov opus i brojne vrhunske video radove je izazov za svakog redatelja. U ovom slučaju sam izabrao studijsko snimanje cijelog benda u njihovoj prirodnoj ulozi – dok sviraju i pjevaju ispred green screena. A on mi je pružio mogućnosti da dodatnim vizualima. To su stilizirane, nadrealne pozadine, kao i kolaži, sve kako bi se približio ugođaju same pjesme na više načina.”

Grupa Detour svojim brojnim obožavateljima za 2023. godinu, osim novih singlova i šestog studijskog albuma, priprema i veliki zagrebački solistički koncert. A u planu su i brojni live nastupi diljem Hrvatske i regije. Pjesma Karavan dostupna je na svim streaming servisima. O grupi Detour više doznajte na njihovoj Facebook stranici.

VIDEO: Detour – Karavan

Tagged