boris leiner - kada bubanj krene | 2024.

Boris Leiner, legendarni bubnjar, vraća na scenu s pjesmom “Kada bubanj krene” koju je posvetio instrumentu koji mu je obilježio život

Legendarni bubnjar Boris Leiner se sa bubnjevima 50 godina volio javno. No, posljednjih godina ta je ljubav bila tajna. A sada se Boris vraća na scenu s autorskom pjesmom “Kada bubanj krene”, za koju je tekst napisala autorica Jasminka Mitrić. Glazbu potpisuju Jasminka Mitrić, Boris Leiner i Marino Pelajić. Aranžman su napravili Leiner i Pelajić, a producent pjesme je Ante Prgin Surka.

I dodajmo, ovaj glazbeni projekt je okupio zaista sjajnu glazbenu ekipu. Tako, osim Borisa na bubnjevima i vokalu, tu su i Marino Pelajić, čuveni basist grupe Film te Boris Hrepić Hrepa, gitarist Daleke obale. Također, s njima sviraju i gitarist Leo Anđelković te izvrsni mladi pijanist Jadran Mihelčić.

“U jednom momentu je svega bilo previše i prestao sam svirati. Godio mi je predah, a onda me je počeo proganjati muk mog bubnja. Tam-tam ritam je prizvao sjajnu glazbenu ekipu i uz njihovu pomoć je nastala ova iskrena pjesma posvećena bubnju. Neka bubanj krene!”, rekao je Boris Leiner o pjesmi Kada bubanj krene.

Leiner sinonim je za novi val i koji je svojim brojnim bendovima obilježio je hrvatsku glazbenu scenu

A u katalogu Boris Leiner broji njih preko deset u kojima je stvarao ili svirao. Koliko kultnom glazbeniku znači novi upliv na scenu iskazuju i stihovi refrena pjesme: “Kada bubanj krene sve zapleše oko mene, crne misli se izgube, svi me grle, svi me ljube”. Videospot potpisuju Nevio Smajić i Mario Borščak, a u spotu su se Leineru priključili i poznati bubnjari domaće scene – Borna Šercar, Janko Novoselić, Ivan Vodopijec, Mladen Subošić Suba, Ante Prgin Surka, Ivan Levačić, Nikola Babić i Tin Ostreš.

Boris Leiner sudjelovao je u mnogim glazbenim i kulturnim projektima. A zadnjih se godina uz glazbu usporedno sve više bavi i kiparstvom priređujući vlastite izložbe. Godine 2020. tiskana je knjiga njegovih autobiografskih zapisa Sve bio je ritam“, a 2022. izašla je knjiga “Azrini svjedoci” autorskog para Borisa Leinera i Jasminke Mitrić, koja sadrži 101 priču fanova koji su gledali Azru na različitim koncertima i u drugim prigodama. Što još Boris radi i planira provjerite na njegovom Facebook profilu.

VIDEO: Boris Leiner – Kada bubanj krene

Tagged