beverly brooks - kreni | 2024.

Beverly brooks nastavlja dočaravati svoju šarolikost singlom “Kreni”

Karizmatični bend Beverly brooks nastavlja dočaravati svoju šarolikost singlom “Kreni”, njihovim trećim singlom izdanim pod diskografskom kućom Dancing Bear. Singl nosi snažnu poruku, dotičući se ozbiljnih tema dok eterična melodija umiruje misli. Kao i prethodni singlovi “Island” i “5 Minuta”, “Kreni” je jedna od 10 pjesama objavljenih na drugom studijskom albumu benda “Albumex”, koji je oduševio slušatelje neodoljivm i svestranim melodijama.

Podsjetimo, Island donio je nostalgičnu neodoljivu melodiju, a singl 5 Minuta nas je na Valentinovo potaknuo da se iznova zaljubimo u život. No, Kreni prenosi motivirajuće poruke upakirane u sanjivu melodiju. “Tugaljiva i sjetna mariachi truba uvodi nas u pjesmu Kreni, koja progovara o temama ovisnosti, toksičnih veza, rastanaka i vječitom borbom sa samim sobom”, rekli su članovi varaždinskog benda Beverly brooks o samoj pjesmi. I dodajmo, s njim su ponovno dokazali kako je njihova glazba prožeta važnim temama.

Talentirana Žarka Krpan potpisuje osebujan tekst singla, a majstorski ga je uglazbila s suosnivačem benda i gitaristom Jurajem Gecijem. Uz Žarku i Juraja, aranžman potpisuju basist Vjekoslav Geček, Emir Čovran te Jošua Kovačević. Spomenimo i da je za melankoličan i čaroban lyric video zaslužan Mario Štrlek.

Novi album ovog benda nazvan “Albumex” pruži jedinstveni zvuk koji se ne da lako žanrovski kategorizirati

A on obuhvaća elemente rocka, bluesa, soula, americane, indiea, popa i alternativne glazbe. A Beverly brooks za svoje pjesme nerijetko vuče inspiraciju iz svakodnevnog života. Točnije, iz jednostavnih, ali i izazovnih situacija koje na jednog malog čovjeka ostavljaju značajne tragove.

“Inspirirale su nas trenutne životne okolnosti. Ali i glazba koju slušamo, neke prošle ljubavi, međuljudski odnosi, ovisnosti, usamljenost, gubitak, knjige…”, poručili su članovi benda o inspiraciji iza pjesama na albumu. Priče koje se protežu kroz njihovu glazbu dotiču srca slušatelja na temelju osobnih iskustva te im tako pruže priliku da se prisjete nekih vlastitih slatkih uspomena.

Podsjetimo, nedugo nakon što su snimili debitantski album Morning, u pojačanje su im stigli basist Vjekoslav Geček i bubnjar Emir Čovran. A potom je sastav snimio i drugi studijski album koji je nazvan Albumex. U rujnu 2023. godine Žarki, Vjeki i Juri pridružio se Nikola Mikulić na bubnjevima. U ovoj finalnoj bendovskoj postavi, Beverly brooks priprema stare i nove materijale za nadolazeće svirke te nova izdanja s jednako oduševljavajućim šarmom. Više o ovom bendu doznajte na njihovom Instagram profilu.

VIDEO: Beverly brooks – Kreni

Tagged