ZGportal Zagreb
 
 
 
ZGportal Zagreb
 
pregled kategorija
  GRADSKE VIJESTI     POSLOVNE VIJESTI     ZAGREBAČKI VODIČ     VAŠI KOMENTARI     O ZAGREBU
  NAJAVE DOGAĐANJA     MAGAZIN & SCENA     SERVISNE INFORMACIJE     RAZGOVORI     SHOP
ZGportal @ Facebook ZGportal @ Instagram  
ZGportal @ Twitter ZGportal @ Youtube Channel  
 
 
vatromet
 
zagrebačko nebo osvijetlit će tisuće projektila
 
Međunarodni Festival vatrometa na Bundeku
 
 

• GDJE SAM? > ZGportal > Gradska događanja > #vatromet
home kontakt sitemap pretraga  
 
 

I ove godine Međunarodni festival vatrometa ukrasiti nebo nad Gradom Zagrebom! U pirotehničkim krugovima Festival vatrometa na zagrebačkom park - jezeru Bundek priznat je u svijetu i vjerovali ili ne, postoje već liste čekanja za ekipe koje bi voljele sudjelovati na njemu.

Festival vatrometa pretvorio se u odlični turistički proizvod, kojega prati ogroman broj građana, kao i turista, i svake godine pogleda ga više od 30000 ljudi. Jedna od najposjećenijih manifestacija i ove godine je pripremila čarobna svjetlosna iznenađenja, koja će zasigurno oduševiti publiku svih uzrasta.

Mjesto događanja je obala rijeke Save uz jezero Bundek, gdje će se od 29. lipnja do 1. srpnja 2018. godine okupiti najbolji i najmaštovitiji svjetski priznati pirotehničari te prirediti zabavu za pamćenje, pokazati svoje umijeće i zagrebačko nebo osvijetliti sa tisućama projektila.Ove godine održava se po 18. put, a na dosad održanih 17 festivala nastupili su renomirani svjetski izvođači vatrometa iz brojnih država - Njemačke, Kine, Austrije, Poljske, Finske, Estonije, Češke, Rusije, Litve, Slovačke, Mađarske, Italije, Rumunjske, Filipina...

Ovog puta predstavit će nam se tri vrhunske ekipe koji imaju zavidan svjetski rejting. To su kompanije koje su već osvojile mnoge međunarodne festivale: Bolshoy Prazdnik - ruski majstori oslikavanja neba, Fire Event iz Austrije, poznati po svojoj fascinantnoj koreografiji i prikazivanju neba u obliku čarobne vatrene kulise te HC Pyrotechnics iz Belgijae, koji su se već prije četiri godine predstavili zagrebačkoj publici, a poznati su po svojoj strasti bojanja neba te kao pravi umjetnici spajaju tradicionalni barok s daškom moderne tehnologije.Vatrometi se ispucavanju u skladu sa muzikom, a ono što je zanimljivo sve tri ekipe će imati prve dvije minute zadanu temu-pjesmu iz zagrebačkog podneblja. I ove će godine tri ekipe predstaviti svoje umijeće spektakularnim 10-minutnim vatrometima, koji će obuhvatiti nebrojene projektile. Riječ je o posebno osmišljenim vatrometnim predstavama u kojima je uspucavanje vatrometa sinhronizirano s glazbenom podlogom.

Ovakva ispucavanja pored velikog iskustva zahtjevaju razumijevanje pirotehnike i moderne računalne tehnologije, koja se koristi za regulaciju i ispucavanje vatrometa.Sam domaćin, Mirnovec Pirotehnika, ima već zavidnu karijeru i do sada su izvodili vatromete širom svijeta (Montreal Kanada, Berlin Njemačka, Moskva Rusija, Kalinjingrad Rusija, Macao Kina, Pohang Koreja, Hanove Njemačka, Varšava Poljska, Courchavel Francuska, Rim Italija, Muscat Oman. Valeta Malta i Vilinus Litva), a ono što je zanimljivo je da su angažirani i na turneji Enrigue Iglesiasa i trenutno rade efekte na njegovim koncertima Lisabonu i Kopenhagenu.

Tijekom sva tri dana festivala osiguran je i šarolik glazbeni program i zabavni sadržaj za sve uzraste i ukuse: za djecu se svakoga se dana u 22 sata priprema ‘dječji vatromet’, a tu je i veliki lunapark, bogata gastro ponuda te puštanje lanterni za pomoć udrugama Krijesnica i Veliko srce malom srcu. U proteklih pet godina skupljeno je i predano spomenutim udrugama oko 600000 kuna!
Raspored događanja na Festivalu vatrometa

U petak, 29. lipnja, festival će otvoriti ekipa iz Rusije Bolshoy Prazdnik, a u glazbenom dijelu nastupiti će Jura Stublić i grupa Film.

U subotu, 30. lipnja, čeka nas ekipa iz Austrije Fire Event, a u muzičkom dijelu Najbolji hrvatski tamburaši.

Zadnji dan, u nedjelju, 1. srpnja, predstavit će se ekipa iz Belgije HC Pyrotechnics i Mirnovec Pirotehnika, dok će u muzičkom dijelu nastupiti Jasmin Stavros.Gledatelji će elektronskim glasovanjem (glasačka mašina 5, 10, 15 i 20 bodova) odabrati pobjednika festivala (između tri inozemne ekipe), dok ekipa Mirnovca neće biti u konkurenciji.

Za potpuni doživljaju savjetujemo da vatromet pogledate izbliza i tako kroz muziku doživite potpunu čaroliju vatrene bajke nad Zagrebom.

Ulaznice za festival po cijeni od 15 kuna za petak i subotu te 25 kuna za finale u nedjelju moći će se kupiti na ulazu na Bundeku.

 
 
 
arhiva najava po godinama:
 
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
najave po mjesecima 2018. godine
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
 
 

 
 
            home   kontakt   sitemap   pretraga
 
 

 
 
Vezano uz temu: vatromet
Aktualna kulturno - zabavna događanja u Gradu Zagrebu.
Snađite se u Zagrebu uz Zagrebački kulturni vodič.
11. lipnja 2018.
k.v.
 
 

 
 
 
 
pitajte nas, pitamo za vas informacije o gradu zagrebu oglašavajte se na ZGportalu
simboli grada zagreba djevojka mjeseca / girl of the month vremenska prognoza za grad zagreb
poslovni imenik / žute stranice
besplatna razmjena linkova / free link exchange
jedan klik do svega
promotivne objave / sponzorirani članci
 
 
 
 
home   kontakt   sitemap   pretraga
kontaktirajte nas
vaše vijesti, najave, obavijesti i poruke šaljite na adresu e-pošte redakcija@zgportal.com
pitajte nas, pitat ćemo za vas
ne možete dobiti odgovore na Vaša pitanja?
pitajte nas, pitamo za Vas
simboli grada zagreba
Tvornica Kulture Zagreb
 
 
 
ZGportal Zagreb