zet33 - draškovićeva ulica, zagreb - travanj 2020.

ZET-ovi autobusi ponovo u prometu – od ponedjeljka, 27. travnja vozi 111 autobusnih linija

Sukladno odluci Vlade RH o ponovnom uvođenju javnih gradskih i prigradskih linija, ZET Zagreb će od ponedjeljka, 27. travnja 2020. godine u promet pustiti 111 autobusnih linija koje će voziti prema prilagođenom redu vožnje. Umjesto tramvaja u prometu će i dalje biti autobusne linije koje prometuju trasama noćnih tramvajskih linija (31 Črnomerec – Savski most, 32 Prečko – Borongaj, 33 Gračansko Dolje – Savišće i 34 Ljubljanica – Dubec).


Tramvajske linije bit će postupno uspostavljane, ovisno o sigurnosnim procjenama i situaciji na trasama kojima prolaze.
  
U svrhu poštivanja epidemioloških mjera, preporuča se nošenje zaštitnih maski, dezinficiranje ruku i držanje socijalne distance. ZET će kao i do sada nastaviti dezinficirati vozila tri puta dnevno te ih provjetravati kako bi se smanjila mogućnost širenja zaraze korona virusom.

Za putovanje linijama ZET-a nisu potrebne propusnice Stožera civilne zaštite!

Prijevoz će se od ponedjeljka naplaćivati na svim autobusnim linijama, a karte će se moći kupovati na uobičajenim prodajnim mjestima te kod vozača. Sukladno navedenome, za putovanje linijama ZET-a nisu potrebne propusnice Stožera civilne zaštite već valjane vozne karte.

Još jednom pozivamo putnike na pridržavanje uputa epidemiologa kako bi zaštitili svoje zdravlje, a i zdravlje drugih.

Novi režim vožnje bit će u primjeni do daljnjeg i ovisit će o razvoju epidemiološke situacije i daljnjim naputcima nadležnih tijela.

Popis autobusnih linija koje će biti u prometu od ponedjeljka, kao i važeći rasporedi vožnje, bit će dostupni tijekom vikenda na internetskoj stranici zet.hr.


PROČITAJTE VIŠE:

Tagged