man lions city 2020 zet zagreb

ZET osnažio autobusni vozni park sa 29 novih autobusa marke Iveco i MAN

U vozni park ZET-a stigla su 22 od predviđenih 29 autobusa koji dolaze u sklopu projekta “Nabava 29 autobusa za ZET d.o.o.”. Riječ je o 14 polu niskopodnih autobusa proizvođača IVECO (model CROSSWAY LE kapaciteta 29 + 60 putničkih mjesta) i 8 niskopodnih autobusa proizvođača MAN (model Lion´s City, kapaciteta 33 + 48 putničkih mjesta). Svi autobusi opremljeni su pristupnom platformom za jednostavniji i lakši ulazak osobama s invaliditetom, video nadzorom i klimatizacijskim sustavom.


Kako se posebna pozornost pridaje ekološkoj svijesti, novie autobusi opremljeni su najmoderniji motori EURO 6 norme koje odlikuje izrazito niska emisija štetnih plinova.

Autobusi su nabavljeni temeljem Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt Nabava 29 autobusa za ZET d.o.o. u vrijednosti od 55.836.012,50 kuna, a projekt je sufinanciran s 85 posto iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, dok se 15 posto sufinancira iz proračuna Republike Hrvatske.

“Zahvaljujući nadležnom Ministarstvu i Središnjoj agenciji za financiranje projekata Europske unije uspjeli smo nabaviti ove autobuse čime će našim putnicima biti osiguran dostupniji prijevoz. Uskoro stiže i preostalih sedam ugovorenih niskopodnih autobusa proizvođača MAN”, rekla je predsjednica Uprave ZET-a Ljuba Žgela na predstavljanju autobusa u ZET-ovom autobusnom pogonu u Podsusedu.

Podizanje usluge javnog gradskog prijevoza na još viši nivo, najvažniji je strateški cilj ZET-a, a dostupnost prijevoza svim korisničkim skupinama i ekološka prihvatljivost temeljne su smjernice daljnjeg poslovanja pa će tako ZET nastaviti aktivnost na osuvremenjivanju voznog parka kako bi osigurao čim kvalitetniji, sigurniji i udobniji prijevoz putnika.


PROČITAJTE VIŠE:

Tagged