trg kralja tomislava, zagreb / zet linija 6 / ožujak 2017.

Tramvajske linije 7 i 12 ponovo voze zagrebačkim ulicama – 5 se vraća na staru trasu

U ponedjeljak, 4. svibnja 2020. godine u poslijepodnevnim satima s terminala u Dupcu, u sklopu druge faze postupne uspostave tramvajskog prometa, u promet je puštena tramvajska linija 7 (Savski most – Dubec) koja povezuje Dubec preko Novog Zagreba i novoizgrađenog remetinečkog rotora sa Savskim mostom. Puštanje u promet prigodno oslikane sedmice bila je ujedno i prilika da se Grad Zagreb i ZET zahvale vatrogascima za napore uložene u sanaciju posljedica potresa.


“Ovo je naše ‘Hvala’ zagrebačkim vatrogascima koji su nakon potresa izvršili 4.200 intervencija i sanirali preko 3.500 dimnjaka. Puštanjem u promet ove tramvajske linije, koja će voziti Maksimirskom i Šubićevom ulicom, postupno normaliziramo autobusni i tramvajski promet u Gradu”, rekao je gradonačelnik Milan Bandić te još jednom pozvao građane da se pridržavaju svih epidemioloških preporuka prilikom vožnje u tramvajima i autobusima.

Predsjednica Uprave ZET-a, Ljuba Žgela najavila je kako će uskoro u prometu biti i ostale tramvajske linije: “Krajem ovog ili početkom idućeg tjedna, ovisno o dinamici radova Vodnikovoj ulici, tramvaji će početi voziti preko Glavnog kolodovora. Na taj ćemo način obuhvatiti sve linije tramvajskog prometa u Gradu Zagrebu, osim onih linija u samoj gradskoj jezgri.”

Podsjećamo kako se od jutarnjih sati u prometu nalazi i tramvajska linija 12 (Ljubljanica – Dubrava), a linija 5 vraćena je na svoju uobičajenu trasu Prečko – Savska cesta – Ulica Grada Vukovara – Držićeva – Šubićeva – Kvaternikov trg – Maksimirska – Dubrava.

Izmijenjena trasa kojim će prometovati tramvajska linija 12

  • Ljubljanica – Ulica Grada Vukovara – Držićeva – Šubićeva – Kvaternikov trg – Maksimirska – Dubrava;

PROČITAJTE VIŠE:

Tagged