noćno skijanje - sljeme ski resort zagreb - 2022.

Noćno skijanje na Sljemenu održavat će se utorkom i četvrtkom, a žičara će raditi do 21.30!

Kako je to već uobičajeno, popularno noćno skijanje na Sljemenu i ove će se godine održavati utorkom i četvrtkom. S obzirom na veliki interes građana, ZET je dodatno prilagodio raspored rada Žičare Sljeme. Zbog toga će žičara navedenim danima, utorcima i četvrtcima, biti u pogonu od 9 pa sve do 21.30 sati. Na ovaj će način, kako ocjenjuju u ZET-u, noćno skijanje na zagrebačkoj planini Medvednici biti još dostupnija, a dolazak do skijališta dodatno olakšan.


Uz produženo radno vrijeme Žičare zagrepčanima je za dolazak na skijaške staze dostupna i autobusna linija 140. Ona kreće sa terminala Mihaljevac, a do Sljemena dolazi za 20-ak minuta. Podsjećamo kako su trenutno u primjeni promotivne cijene karata za Žičaru, a sve detalje o cijenama možete doznati ovdje. Napominjemo kako polazak zadnje gondole s Gornje postaje mora biti najkasnije u 21.30 sati, sukladno dozvoli za rad. Zato nemojte kasniti!

Sa novom Žičarom na Sljeme na noćno skijanje!

Nova Žičara Sljeme preko međupostaje Brestovac povezuje Gračansko dolje s vrhom Medvednice – Sljemenom. Zračna trasa žičare duga je nešto više od pet kilometara i putnicima nudi impresivan pogled na Zagreb i njegovu okolicu. Maksimalna brzina iznosi 6 metara u sekundi, što bi značilo da se putnici do Vidikovca mogli prevesti za nešto više od 16 minuta. No, brzina je malo smanjena pa vožnja do vrha pri putničkoj brzini od 4 m/s traje oko 22 minute. Žičara će biti otvorena radnim danom od 9 do 17 te vikendom od 8 do 18 sati. Također, ukoliko će biti potrebe, radno vrijeme će se produžiti.

Žičara Sljeme ima maksimalni kapacitet 1500 putnika po satu. Oni se prevoze u 84 nove, udobne i suvremeno opremljene kabine koje imaju po deset sjedećih mjesta. Žičaru pogone dva elektromotora, a svaki ima snagu od 600 kW, a tu je i pomoćni diesel motor od 229 kW. Visinska razlika između donje i gornje postaje je 754 metra. Visine stupova kojih na 29 stupnih mjesta ima 34 je od 6,05 do čak 43,51 metra, ovisno o konfiguraciji terena. Trasa nove žičare je osvijetljena, pokrivena video nadzorom i audio sustavom. Širina koridora je 16 metara, najveći razmak od tla je 59 metara, dok je debljina transportnog užeta 54 milimetra. Žičarom upravlja ZET, a više o ovoj gradskoj tvrtci doznajte na mrežnoj stranici na adresi zet.hr.

Tagged