korona virus - covid-19 - sars-cov-2

Na području Zagrebačke županije do 19. ožujka 7 oboljelih osoba od koronavirusa

Na području Zagrebačke županije u srijedu, 19. ožujka 2020. godine imamo jednu izliječenu osobu od korona virusa s istočnog dijela županije, sedam oboljelih osoba sa zapadnog dijela županije (pri čemu je 6 oboljelih kontakt iste osobe) te oko 900 ljudi u samoizolaciji.

Sve zdravstvene ustanove na području Zagrebačke županije prilagodile su svoj rad izvanrednim okolnostima te su napravile sve kako bi se spriječilo širenje zaraze koronavirusom.

Tako se u ispostave domova zdravlja i hitne medicine ulazi kroz jedan ulaz nakon izvršene trijaže, u Ljekarnama Zagrebačke županije pultovi su odvojeni pleksiglasom, a vodi se briga da u prostor ljekarni osobe ulaze postupno. Inače, ljekarne ulažu velike napore kako bi osigurale dostatne količine dezinficijensa.

SB Naftalan i SB za kronične bolesti dječje dobi – Gornja Bistra postupaju također striktno prema uputama nadležnih institucija, a djelatnici Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije ulažu maksimalne napore i apeliraju na građane koji sumnjaju na infekciju koronavirusom da prvo zovu svoje liječnike opće prakse, nakon toga dežurne ambulante pri domovima zdravlja čiji će liječnici u slučaju potrebe kontaktirati dežurne epidemiologe.

Dom zdravlja Zagrebačke županije osigurao je izdvojene lokacije za preglede osoba koje imaju sumnju na infekciju COVID-19 u prostorijama Doma zdravlja, u razdoblju od 0-24 sata i to na lokacijama:

  • Ivanić-Grad, Omladinska 25, za područje Ivanić-Grada, Dugog Sela, Vrbovca i Svetog Ivana Zeline – kontakt telefon 01 2831 174
  • Velika Gorica, Matice hrvatske 5, za područje Velike Gorice i Jastrebarskog – kontakt telefon 01 6379 717
  • Samobor, Ljudevita Gaja 37, za područje Samobora, Svete Nedelje i Zaprešića – kontakt telefon 01 3330 746

Iz Stožera za zdravstvo Zagrebačke županije apeliraju na sve stanovnike da se drže zadanih mjera i preporuka nadležnih tijela kako bi štiteći sebe zaštitili i sve oko sebe. Posebice su naglasili na važnost samoizolacije za sve osobe kojima je ta mjera propisana.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - -