most slobode - srednji most I zagreb - travanj 2017.

Most slobode se obnavlja – mijenjaju se četiri prijelazne naprave – promet otežan do 31. kolovoza 2022.

Zagrebački Most slobode ili popularni “srednji most” ponovo ide u obnovu. Nakon obnove pješačkih staza i zamjene ograde, počinje i druga faza radova, a ona obuhvaća zamjenu “prijelaznih naprava”. Radovi će počet će u utorak, 31. svibnja i trajat će sve do srijede, 31. kolovoza 2022. godine, kada se u 20 sati očekuje otvorenje. Ukupna vrijednost radova oko tri milijuna kuna.

Budući da će tijekom izvođenja radova Most slobode biti djelomično zatvoren prometovat će se samo na jednoj strani mosta, dok će se na drugoj strani izvoditi radovi. Povremeno se očekuju gužve u prometu, a kao alternativa preporuča se korištenje javnog prijevoza ili vožnja drugim zagrebačkim mostovima.


Radovi će započeti u utorak, 31. svibnja 2022. godine na zapadnome dijelu Mosta slobode. Tako će vozne trake u smjeru Velike Gorice biti zatvorene, a promet će se odvijati na istočnoj stani i to po preostalom slobodnom kolničkom dijelu jednim prometnim trakom za svaki smjer. Pješaci i biciklisti će se također kretati po slobodnoj strani nogostupa u oba smjera, ovisno o trenutnoj prometnoj regulaciji. Predviđa se da će na zapadnoj strani radovi trajati mjesec i pol. Nakon toga će se promet preusmjeriti na zapadnu, a radovi na istočnu stranu.

Most slobode ima četiri prijelazne naprave koje je zbog dotrajalosti potrebno zamijeniti

Naime, početkom 2022. godine jedna od njih je pod teretom svakodnevnog opterećenja pukla. Na njoj je od početka radova opsežnijih radova izvedena privremena sanacija. Kako javljaju iz Grada, “potrebno je izraditi i ugraditi nove naprave kako ne bi došlo do propadanja konstrukcije tj. ležajeva na upornjacima ispod prijelaznih naprava”.

Dodajmo da će tijekom završnog varenja prijelaznih naprava Most slobode četiri noći biti zatvoren za promet. To će se morati tako odraditi zato da bi se obje polovice prijelazne naprave “mogle kvalitetno zavariti, a što nije izvedivo pod prometnim opterećenjem”. Kada će se obavljati ti radovi, najavljeno je, građani biti pravodobno obaviješteni. Više informacija doznajte na mrežnim stranicama Zagrebačkih cesta na adresi zgceste.hr.

Tagged