koronavirus - covid-19 - sars-cov-2

Koronavirus u Zagrebu – 18. listopada zabilježeno 286 novooboljelih

U protekla 24 sata (od 17. do 18. listopada 2020.) u NZJZ “Dr. Andrija Štampar” provedeno je 1285 testiranja na koronavirus (SARS-CoV-2), a u Gradu Zagrebu zabilježeno je 286 novooboljelih osoba.

Posljedično tome, za 830 osoba izrečena je mjera samoizolacije. 62 su novooboljele osobe za sada negativne epidemiološke anamneze, 121 osoba je kontakt COVID + osoba, kod devet je osoba moguće izlaganje na obiteljskim svečanostima i okupljanjima, a jedna je osoba stigla iz BiH.

Kod dvije je osobe moguća izloženost tijekom izlazaka, a kod jedne je moguća izloženost tijekom vjerskog događanja. Obrada za 90 osoba je još u tijeku. Od navedenih osoba, šest je djelatnika zdravstvenih ustanova. Nije bilo zaraženih korisnika niti djelatnika domova za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba.

Tijekom proteklog dana utvrđen je pozitivan nalaz testa kod četiri učenika i pet nastavnika osnovnih škola te devet učenika i dva nastavnika srednjih škola. Mjera samoizolacije određena je za 280 učenika i tri nastavnika osnovnih te za 280 učenika i dva nastavnika srednjih škola. Zbog epidemiološke situacije i velikog broja učenika u samoizolaciji, preporučen je prelazak na C model nastave u jednoj osnovnoj školi.

U Karanteni Grada Zagreba u hotelu Tomislav na Sljemenu trenutno se nalaze 24 osobe. Zaključno, trenutno je u Gradu Zagrebu 1336 aktivnih slučajeva oboljelih od koronavirusa, a 6410 osoba nalazi se u samoizolaciji.

Ključne riječi (tagovi): - - -