koronavirus

Koronavirus 19. veljače u Zagrebu dobilo 78 osoba – ukupno testirano 745

Ukupan broj osoba u koje su dobile koronavirus u petak, 19. veljače 2021. godine, prema podacima HZJZ-a, je 78. Broj ukupno (potencijalno) ozdravljenih / oporavljenih je 43.836, što je 39 osoba više nego dan prije.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ “dr. Andrija Štampar” obavljeno je 745 testiranja na SARS-CoV-2, a 69 je nalaza bilo pozitivno. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 68 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 216 osoba.

Od 68 obrađenih pozitivnih osoba: 23 su za sada negativne epidemiološke anamneze, a 36 osoba su kontakti COVID+ osoba. Obrada za četiri osobe je još u tijeku. Kod jedne je osobe moguća izloženost u zdravstvenoj ustanovi, a jedna je osoba korisnik / djelatnik doma za starije. Tri su osobe doputovale iz BiH i Bugarske.

U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla 24 sata dijagnosticirana je jedna novooboljela korisnica i jedna djelatnica. Tijekom proteklog dana zbog pozitivnog nalaza na SARS-CoV-2 kod tri učenika osnovnih škola te šest učenika srednjih škola izrečena je mjera samoizolacije za 49 učenika osnovnih i 130 učenika srednjih škola.

Zaključno, trenutno je u gradu Zagrebu 350 aktivnih slučajeva. Više informacija o koronavirusu doznajte na mrežnoj stranici na adresi koronavirus.hr.

Ključne riječi (tagovi): -