groblje mirogoj - gradska groblja zagreb - kolovoz 2016.

Gradska groblja neće puštati građane na sprovod bez COVID potvrde ili negativnog testa

Gradska groblja u Zagrebu više neće dopuštati dolazak na sprovode bez vežeće EU digitalne COVID potvrde ili negativnog testa ne starijeg od 48 sati. Uz to, na sprovodima je potrebno pridržavati se epidemioloških mjera. To su izbjegavanje bliskog kontakta, kao i zabrana izražavanja sućuti bliskim kontaktom.

Također, potrebno je izbjegavanje bliskog osobnog kontakta u razmaku od najmanje 2 metra u zatvorenom prostoru i 1,5 metar na otvorenom prostoru. Ako nije moguće održavanje fizičke distance, obvezno je korištenje zaštitnih maski za lice. Tu su i ograničenje broja osoba na otvorenom prostoru na kojima je prisutno najviše 100 osoba na jednom mjestu te zatvorenom prostoru na kojima je prisutno najviše 50 osoba.

Podsjetit ćemo da se na pogrebima, posljednjim ispraćajima i polaganjima urni, sućut ožalošćenima ne smije izražavati bliskim kontaktom. Odluka se odnosi na sve partnere koji ispostavljaju robu i usluge Podružnici Gradskih groblja, odnosno na svećenike, cvjećare, glazbenike, fotografe… Više informacija doznajte na mrežnim stranicama Gradskih groblja na adresi gradskagroblja.hr. Popis zagrebačkih groblja možete provjeriti ovdje.

Potvrde koje Gradska groblja priznaju da bi mogli prisustovati sprovodima

  • važeća EU digitalnu COVID potvrda o cijepljenju, preboljenju ili negativnom PCR testu
  • liječnička potvrda o preboljenoj bolesti COVID-19 (ne stariji od 12 mjeseci)
  • negativan PCR test na COVID-19 (ne stariji od 72 sata)
  • negativan BAT test na COVID-19 (ne stariji od 48 sati)
Tagged