6. policijska postaja zagreb / lipanj 2012.

Crna kronika: Kažnjen zatvorskom kaznom zbog upravljanja vozilom bez vozačke

Policajci su u utorak, 12. svibnja 2020. godine oko 18.50 sati zaustavili osobni automobil marke Opel Astra karlovačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 21-godišnjak. Daljnjim je postupanjem utvrđeno kako 21-godišnjak osobnim automobilom upravlja prije stjecanja prava na upravljanje vozilom bilo koje kategorije. Zbog vožnje bez vozačke uhićen je te je uz optužni prijedlog predan Prekršajnom sudu u Zagrebu gdje mu je sudac izrekao kaznu zatvora u trajanju od 20 dana.


Istu večer prometna policija je zaustavila još dva vozača pod utjecajem alkohola i to 47-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom oko 21.20 sati po Slavonskoj aveniji pod utjecajem od 2.25 g/kg alkohola u organizmu te oko 23.30 sati 53-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom po Aveniji Dubrava pod utjecajem od 2,10 g/kg alkohola u organizmu.

Oba vozača su smještena na otrežnjenje te su protiv njih podnijete prijave nadležnom sudu redovnim putem.

Sažetak kaznenih djela

Na području Policijske uprave zagrebačke u posljednja 24 sata evidentirano je 37 kaznenih djela: jedna drska krađa, 14 teških krađa provaljivanjem, 15 krađa i šest ostalih kaznenih djela. Otuđen je jedan osobni automobil.

Sažetak prometnih nesreća

U posljednja 24 sata obavljen je očevid kod 32 prometne nesreće. U tri prometne nesreće tri osobe su lakše ozlijeđene. Kod 29 prometnih nesreća nastala je samo materijalna šteta.


PROČITAJTE VIŠE:

Tagged