posljedice potresa - preradovićeva ulica, zagreb - srpanj 2020.

Besplatno parkiranje za građane čiji su objekti oštećeni u potresu

Podsjećamo građane čiji su stambeni objekti oštećeni u potresu koji je 22. ožujka 2020. godine pogodio Zagreb, na mogućnost ostvarivanja besplatnog parkiranja u javnim garažama i na javnim parkiralištima. Građani koji imaju prebivalište u zoni naplate parkiranja, omogućeno je besplatno parkiranje u javnim garažama Langov trg, Tuškanac, Petrinjska, Gorica i Jelkovec 1, dok je besplatno parkiranje na javnim parkiralištima omogućeno korisnicima koji imaju prebivalište na području gradskih četvrti Gornji i Donji grad.

Građani koji žele ostvariti pravo na besplatno parkiranje trebaju ishoditi potvrdu od Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet (Sektor za građenje i sanaciju oštećenih objekata društvenih djelatnosti i stambenih objekata) da su njihovi stambeni objekti oštećeni u potresu te ispuniti Zahtjev za besplatno parkiranje u javnim garažama, odnosno Zahtjev za besplatno parkiranje na javnim parkiralištima.

Predaja zahtjeva

Zahtjevi za besplatno parkiranje mogu se preuzeti na web stranici ZGholdinga (zgh.hr) te na blagajni Podružnice u Holding centru Zagrebačkog holdinga, Ulica grada Vukovara 41.

Ukoliko zadovoljavaju uvjete, građanima će se izraditi parkirališna karta za javna parkirališta ili javnu garažu, kako slijedi:

  • za korisnike čija je nekretnina s oznakom neuporabljivo – s maksimalnim rokom važenja tri mjeseca od datuma izdavanja
  • za korisnike čija je nekretnina s oznakom privremeno neuporabljivo – s rokom važenja jedan mjesec od datuma izdavanja

Ispunjen zahtjev za besplatnim parkiranjem u javnoj garaži ili na javnim parkiralištima sa svom potrebnom skeniranom dokumentacijom, građani mogu predati na šalternu Podružnice u Holding centru i putem elektroničke pošte na sljedeće mail adrese:

  • za besplatno parkiranje na javnim parkiralištima: infozgp@zgh.hr
  • za besplatno parkiranje u javnoj garaži: javnegaraze.zgp@zgh.hr

Oni korisnici koji su ishodili tromjesečnu besplatnu parkirališnu kartu na temelju crvene naljepnice, istu mogu produžiti na još tri mjeseca, dok korisnici koji su dobili jednomjesečnu besplatnu parkirališnu kartu na temelju izdane žute naljepnice, istu mogu produžiti za još jedan mjesec.

Za produljenje prava na besplatno parkiranje, dovoljno je ponovno ispuniti Zahtjev, odnosno ne treba više prilagati potvrdu nadležnog Gradskog ureda o oštećenju stambenih objekata u potresu.

Besplatnu parkirališnu kartu za parkiranje u javnoj garaži ili za parkiranje na javnom parkiralištu moguće je ishoditi za samo jedno vozilo po stambenoj jedinici.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - -