wrc crotia rally 2021 - hyundai i20 wrc - foto by mario pavlović

WRC Croatia Rally dolazi na Plešivicu – uz utrku dođite i na eno-gastro turu

Najboljih 69 rally posada svijeta u Hrvatskoj u sklopu utrke WRC Croatia Rally očekuje dvadeset brzinaca na području Zagreba, ali i Zagrebačke, Karlovačke i Krapinsko – zagorske županije. WRC natjecanje će početi ceremonijalnim startom ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu u četvrtak, 22. travnja 2021. godine. Trka će trajati do 25. travnja, kad se posade očekuju na cilju na zagrebačkom Trgu svetog Marka na Gornjem gradu. A jedna od dionica se vozi kroz Plešivicu.

Tako će u petak, 23. travnja 2021. godine WRC Croatia Rally doći na Plešivičko gorje. Ono je udaljeno osam kilometara od Jastrebarskog te četrdesetak kilometara od Zagreba. Povodom WRC Croatia Rallyja u ovom kraju organizirana je eno-gastro tura naziva “W:wine, R: restaurant, C:cars” u tri vinarije i u jednom restoranu na Plešivici. Tura traje od 19. do 24. travnja 2021. godine, a vinarije Griffin, Ivančić i Kurtalj nudit će degustacije vina, a restoran Ivančić nudit će poseban meni osmišljen za ovaj WRC Rally.

U čast ove eno-gastro ture pripremljena je i Vinska putovnica WRC RALLY – W:wine, R: restaurant, C:cars u digitalnom obliku. Tako će svi namjerici lakše mogli proputovati kroz poznati jaskanski restoran i vinarije! Vinsku putovnicu u tiskanom obliku možete nabaviti u navedenim vinarijama i restoranu od 19. do 24. travnja 2021. godine.

Paket putovnice košta 600 kuna, a podrazumijeva tri degustacije i jedan ručak, od čega je jedna besplatna… Putovnica je osmišljena s ciljem da se predstavi sva ljepota i bogatstva koje nudi Plešivica, a posebno kvaliteta vina plešivičkih vinara. Stoga, zaplovite u okuse, mirise i boje koje nude plešivički bregi.

Croatia Rally gledajte uz prigodnu majicu i kapu uz eno-gastro turu na Plešivici

Tijekom stoljeća, trudom i ljubavlju vinogradara na prostranom plešivičkom području stvoreni su vinogradi s mozaikom različitih sorti grožđa. Smještenim na istočnim i južnim obroncima Plešivice, ti vinogradi se uzgajaju više stotina godina. Osobiti ekološki uvjeti, s podnebljem gdje je priroda bila sklona i ljudsko umijeće veliko, omogućili su proizvodnju specifičnih i originalnih vina.

Kod plešivičkih vinara tako ćete moći kušati veliki broj vrsta vina i uživati u njihovoj gostoljubivosti. A kod ponekih i u pravoj domaćoj hrani i odmoru u smještajnim objektima! Prije dolaska potrebno se direktno najaviti s ciljem omogućavanja poštivanja svih epidemioloških mjera. Podržite rad vinogradarske zajednice i vidimo se na Plešivici od 19. do 24. travnja 2021. godine!

wrc crotia rally 2021 - hyundai i20 wrc - eno-gastro tura plešivica

Momčadi Hyundaija i Toyote završili testiranja u Hrvatskoj za WRC Croatia Rally

Samo devet dana dijeli nas od svjetskog automobilističkog spektakla u Hrvatskoj. Od 22. travnja 2021. svoje će vještine na Croatia Rallyju, trećoj etapi Svjetskog prvenstva u reliju (WRC – Word Rally Championship), pokazati najbolji reli vozači današnjice.

U sklopu priprema za trke završile su testne vožnje Hyundaija i Toyote koji su tražili optimalna podešenja vozila i izbor guma za što bolji plasman na brzinskim ispitima. Momčadi su testiranja obavile po lokalnim cestama Hrvatskog Zagorja i Gorskog Kotara. Na testu su bili vozači Sebastien Ogier, Thierry Neuville, Ott Tanak, Kalle Rovanpera, Elfyn Evans i Craig Breen. Krajem ovog tjedna očekuje se da će testiranja obaviti i momčad M-Sporta sa WRC vozilom marke Ford. Više o WRC-u doznajte na mrežnim stranicama na adresi wrc.com.

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -