deni jurić / dinamo zagreb / 2021.

Transferi: Napadač Deni Jurić došao, a Mario Gavranović otišao iz Dinama

Talentirani napadač Deni Jurić od četvrtka, 12. kolovoza 2021. godine priključio prvoj momčadi Dinama! Podsjetimo, Deni je u lipnju potpisao profesionalni ugovor s Dinamom, no, do ovog trenutka bio na posudbi u HNK-u Šibenik.

Deni Jurić rođen je 3. rujna 1997. godine u Kogarahu, predgrađu australskog grada Sydneyja. Prve je nogometne korake načinio u Australiji, ali igrački je stasao u Hrvatskoj počevši u mlađim uzrastima u Sesvetama. Ujesen 2018. igrao je za Triglav iz Kranja u prvoj slovenskoj ligi.


U Hrvatski Telekom Prvoj ligi Deni je nastupao od ljeta 2020. godine u dresu Šibenika koji je te sezone bio jedno od najugodnijih iznenađenja prvenstva. Za Šibenik je u tom razdoblju postigao 11 pogodaka. Uz nabrojano, dodajmo da je Jurić u mlađim uzrastima nosio dres dviju reprezentacija. U kategoriji U-19 igrao je za Hrvatsku, doj je u uzrastu U-23 nastupio za Australiju. Više o Deniju doznajte na Wikipediji.

Mario Gavranović napušta Dinamo i odlazi u Kayserispor

Mario Gavranović je napustio zagrebački Dinamo, a karijeru nastavlja u Turskoj. Naime, potpisat će za turskog prvoligaša Kayserispor. Švicarski reprezentativac je “dogovorio je uvjete s novim klubom” i potpisat će ugovor na dvije godine. Dinamo nije želio prodati Gavranovića, no ispunili su njegovu želju, jer je tražio klub u kojem će imati “zapaženiju ulogu”.

Gavranović ima 32 godine, a Dinamo će za njega dobiti 2,5 milijuna eura. Dodajmo da je Dinamo odlično prošao u ovoj transakciji, budući da je Mario prošlog ljeta bio slobodan igrač. No, tada je malo razmislio i nakon nekoliko tjedana ipak se vratio u Maksimir. Nakon njegovog odlaska Plavi će na poziciji napadača imati ostaje s Petkovića, Čopa, Andrića i Kulenovića, a sada je tu i mladi Deni Jurić. Više o Mariju Gavranoviću doznajte na Wikipediji.

Video: Deni Jurić se predstavlja Dinamovim navijačima

Tagged