hnk rijeka - gnk dinamo zagreb | hrvatska nogometna liga

Rijeka i Dinamo na Rujevici odigrali predzadnje kolo HNL-a – Plavi pobijedili 1:2, a svoj prvi gol je postigao Moharrami!

Rijeka i Dinamo su u nedjelju, 21. svibnja 2023. godine na stadionu Rujevica odigrali susret predzadnjeg, 35. kola SuperSport HNL-a. Plavi su i o ovom dvoboju pobijedili Rijeku, rezultat je bio 1:2, a važno je spomenuti da je maksimirski branič Sadegh Moharrami ove je nedjeljne večeri postigao svoj prvi pogodak u seniorskoj karijeri! Dodajmo da je do kraja prvenstva preostalo još samo jedno, završno kolo, a ono se igra u nedjelju, 28. svibnja 2023. godine. A Plavi će tada, na proslavi naslova prvaka i dodjeli pehara, na Maksimiru dočekati Goricu.


“Mislim da smo bili dobri i da smo potpuno zaslužili pobjedu. Ovom prilikom čestitam ponajprije mojim igračima na ozbiljnosti i na želji da odigraju dobro, iako nam ova utakmica rezultatski ništa nije značila. Dečki su se htjeli predstaviti u pravom svjetlu na ovom uvijek nezgodnom gostovanju na Rujevici. Isto tako čestitam i momčadi Rijeke. Ne samo na korektnoj utakmici nego i na svemu što je napravila u ovoj polusezoni i ulasku u Europu“, rekao je trener Dinama Igor Bišćan.

“No, nije to tako izgledalo nakon prvog dijela sezone. Ali su dolaskom trenera Sergeja Jakirovića zasluženo postigli ovakav uspjeh. Što se same utakmice tiče, možemo biti zadovoljni i mi, a i publika jer je bio zanimljiv nogomet. Možda je utakmica bila lišena rezultatskih tenzija, ali igrači su bili dosta motivirani pokazati najbolje od sebe. Iz perspektive moje momčadi mogu reći da sam zadovoljan”, smatra Igor Bišćan.

Maksimirski strateg nije kalkulirao sa sastavom i na Rujevicu je poslao jaku postavu

“Još sam prvog dana po dolasku najavio tako nešto. Mi smo Dinamo i jednostavno moramo uvijek biti spremni pokazati najbolje od sebe. Moramo biti spremni igrati ozbiljno i barem na razini hrvatskog nogometa moramo biti primjer. Dečki su to i pokazali. Bili su maksimalno ozbiljni, a takvi su od trenutka kad sam došao u svlačionicu. Moram ih pohvaliti, vidjeli ste i sad koliko truda ulažu. Bitno im je da se pokažu i odigraju dobru utakmicu i kao pojedinci i kao momčad. Jako mi je drago zbog njih jer smo nastojali odigrati maksimalno do kraja kako, u kontekstu regularnosti natjecanja, ne bismo eventualno nekoga zakinuli time što bismo oslabili momčad. Mislim da smo pokazali da smo pravi sportaši. Cilj nam je bio igrati do kraja najbolje što možemo i to ponajprije zbog sebe”, dodao je Bišćan.

“Što se tiče Moharramijevog gola u utakmici Rijeka – Dinamo, to je bio baš simpatičan trenutak. A i taj gol je došao u zanimljivo vrijeme. Kada je Petar Bočkaj u zadnjoj utakmici protiv Šibenika postigao naš četvrti pogodak, Moharrami je imao nespretnu reakciju. Uhvatio ga je kadar u kojem ne slavi, nego je rezigniran što mu Bočkaj nije dodao loptu na drugu stranu da on to pospremi. Malo smo ga zezali zbog toga ovaj tjedan, a Bruno Petković je rekao da mu ne bi prepustio izvođenje 11-erca u slučaju dosuđenog kaznenog udarca pa je i tu bila zafrkancija. Eto, sad se sam pobrinuo i zabio. I svi su bili jako sretni, a u svlačionici su slavili kao što bi se slavila neka velika pobjeda. Mislim da to dovoljno govori o duhu – dečki su super klapa. Svima je jako drago zbog Moharramija, jer dečko je za primjer od glave do pete”, rekao je Igor Bišćan. A što Sadegh upravo sada radi, provjerite na njegovom Instagram profilu.

VIDEO: Igor Bišćan, Sadegh Moharrami i Luka Ivanušec komentiraju utakmicu Rijeka – Dinamo

Tagged