cipar - hrvatska | kvalifikacije za katar 2022

NOGOMET UŽIVO: Cipar i Hrvatska igraju 7. kolo kvalifikacija za SP Katar 2022 u petak, 8. listopada 2021. godine – gdje gledati prijenos?

Hrvatska i Cipar u Larnaci igraju utakmicu 7. kola kvalifikacijske skupine za Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru 2022. Utakmica se igra u petak, 8. listopada 2021. godine u 20.45 sati. Za Vatrene ovo je prva od dvije listopadske kvalifikacijske utakmice, a u ovom susretu očekuje se pobjeda. Ona bi zaista djelovala kao “vjetar u leđa” pred puno zahtjevniji dvoboj sa Slovačkom u Osijeku koji se igra u ponedjeljak, 11. listopada.

Podsjetimo, Hrvatska i Rusija nakon šest utakmica dijele prvo mjesto skupine H sa 13 bodova. I dodajmo, Slovačka je treća sa 9 bodova. Zlatko Dalić, izbornik Vatrenih, svjestan je da opreza “nikad dosta”. Tim više što su Ciprani u tekućem kvalifikacijskom ciklusu već zagorčali život renomiranim protivnicima Sloveniji i Slovačkoj.

“Očekujemo tešku utakmicu. Ne smijemo se opustiti, znamo dobro koliko nam je bilo teško u Rijeci kad smo pobijedili 1:0. Cipar je pobijedio Sloveniju i izvukao bod protiv Slovačke, što znači da ima kvalitetu. Dakle, znamo što nas čeka”, rekao je Zlatko Dalić, izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije.

Hrvatska reprezentacija ostala bez Mislava Oršića, Josipa Juranovića, Dejana Lovrena i Ivice Ivušića

“Može biti problem što obrana nije standardna. Morat ćemo biti pažljivi i oprezni, ali vjerujem u naše mlade igrače. Igra prema naprijed? Ako budemo statični i protok lopte bude spor, imat ćemo problema. Tražit ćemo ulaske u prazan prostor, a imamo trojicu igrača koji mogu donijeti ključni pas – ModrićaKovačića i Brozovića. Nadam se da će Perišić nastaviti odličnu formu iz Intera, ali, općenito gledajući, svi igrači su u formi. Cijela momčad je spremna za dobru utakmicu. Nastojat ćemo biti prodorni prema naprijed, ponajviše po bokovima i to po lijevoj strani na kojoj igra Perišić“, dodao je Dalić.

“Borimo se za odlazak u Katar i svaka je utakmica važna. Pritisak rezultata? Čeka nas utakmica u kojoj ćemo dominirati, imati puno veći posjed lopte. Pokušat ćemo igrati bez pritiska jer želimo do rezultata doći mirnoćom. Najvažnije je biti strpljiv, ali jednako je važno da ni u kom slučaju ne podcijenimo protivnika. Ovo su utakmice uoči kojih mnogi unaprijed upisuju naše bodove, a takve utakmice nije jednostavno igrati. Vjerujem, međutim, da će sve biti u redu. Prije sam govorio da će biti dovoljno osvojiti 20 ili 21 bod, ali možda ipak bude trebalo više bodova. Rusiju, međutim, očekuju dvije teške utakmice. A što se nas tiče, još uvijek sve imamo u svojim rukama”, zaključio je Zlatko Dalić.

Nogomet uživo: Gdje gledati live stream ili TV prijenos utakmica Cipar – Hrvatska?

Utakmicu 7. kola kvalifikacija za SP Katar 2022 igraju Cipar i Hrvatska na AEK Areni u Larnaci na Cipru. A ovu utakmicu možete uživo gledati u petak, 8. listopada 2021. godine u 20.45 sati. Prijenos utakmice će biti na TV kanalu Nova TV. Ukoliko niste u mogućnosti gledati prijenos nogometne utakmice na televiziji, prijenos možete uživo slušati na Drugom programu Hrvatskog radija.

Više o Hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji doznajte na mrežnoj adresi hns-cff.hr. Prijenos nogometne utakmice uživo, video online ili livestream možete pratiti na svim dostupnim platformama. To su TV prijemnici, pametni telefoni, tableti, stolna i prijenosna računala, Android TV Box uređaji i Smart TV-i (pametni televizori).

VIDEO: Konferencija za medije Marka Livaje i Borne Sose uoči utakmice Cipar – Hrvatska

Tagged