mislav oršić - uefa player of the week / 2021.

Mislav Oršić vjeruje da Hrvatska može daleko na Europskom prvenstvu

Mislav Oršić zaista iza sebe ima sezonu karijere. S Dinamom je osvojio Prvu hrvatsku nogometnu ligu, kao i domaći kup, a u Europi je došao do četvrtfinala Europske lige. Uz to, najzaslužniji je za taj povijesni europski rezultat jer je u uzvratnoj utakmici protiv Tottenhama zabio sva tri gola za zagrebački klub i predstavio se svijetu na najbolji mogući način.


Kao nagradu za sjajnu sezonu, postao je bitan dio reprezentacije koja će nastupiti na Europskom prvenstvu. 28-godišnjak je odradio i jedan kratki intervju iz Rovinja u kojem je razgovarao o svom statusu u reprezentaciji, ambicijama te očekivanjima od Eura.

Ne zna kolika će biti njegova minutaža na Euru

28-godišnji Oršić je u zadnjim utakmicama s reprezentacijom uglavnom ulazio s klupe. Kada je upitan o tome što misli koliko će igrati i koliko njegova pozicija utječe na minutažu na terenu, Mislav je odgovorio da je trener taj koji će odlučiti koliko ću igrati.

“Na meni je samo da budem maksimalno spreman ako će biti potrebe. Uglavnom svi igrači pretežito više vole igrati na lijevoj strani, ali ako će biti potrebe da igram desno, bit ću maksimalno spreman. Nitko od nas na desnoj ne može dati ono maksimalno što može kao na lijevoj. Ali netko će to morati napraviti…”, rekao je Oršić.

Kako se Mislav Oršić osjeća uoči prvog velikog natjecanja

Kao što smo rekli, Oršiću će ovo biti prvo veliko natjecanje s reprezentacijom, a definitivno je zaslužio biti dio iste. Na pitanje o tome kako se osjeća nakon duge sezone i nakon što je ponovno u društvu reprezentativaca kazao je: “Zdravstveno stanje je dobro, dobili smo nekoliko dana odmora nakon Kupa i napunili smo baterije te smo spremni. Lijepo je opet biti tu.”

“Prošlo je dosta vremena otkako smo zadnji put bili zajedno i svi smo uzbuđeni zbog velikih utakmica pred nama. Mislim da će svi doći maksimalno spremni i koncentrirani na treninge da se maksimalno spremimo. Moje prvo veliko natjecanje mi puno znači. Jedva čekam da krenu utakmice da osjetim sve to”, rekao je Mislav Oršić.

Što Mislav Oršić očekuje od Hrvatske na Euru

Ono najvažnije pitanje za sve navijače Hrvatske je koliko zapravo daleko može reprezentacija doći. Iako se nalazi u skupini s glavnim favoritom natjecanja po procjenama kladionice 20Bet, Engleskom, Oršić je djelovao poprilično optimističan.

Ali, istaknuo je koji je glavni uvjet za visok plasman reprezentacije na Euru: “Prvi korak je da prođemo skupinu jer imamo fantastične igrače. Pokazali smo u Rusiji da možemo daleko dogurati. Ako svi budemo na maksimumu, ako budemo sto posto išli na svaku loptu i u svaki duel, onda možemo daleko.”

Raspored

Oršić i ostatak Dalićevih izabranika svoju će prvu utakmicu na Euru igrati protiv Engleske u nedjelju, 13. lipnja 2021. godine. Pet dana kasnije, u petak, 18. lipnja, slijedi ogled protiv Češke. Natjecanje u skupini Hrvatska će zaokružiti nastupom protiv Škotske u utorak 22. lipnja.

Iako stadioni neće biti puni do maksimuma, bilo bi predivno kada bi Hrvatska baš kao i 2018. godine došla na veliko natjecanje kao reprezentacija koja prema kladionicama nema neke prevelike šanse za uspjehom, a na kraju se pokaže kao najveće iznenađenje.

Tagged