hrvatska wales :: euro 2024 :: croatia - wales

Luka Modrić najavljuje susret Hrvatska – Wales, prvu utakmicu kvalifikacija za EURO 2024

Hrvatska nogometna reprezentacija u subotu, 25. ožujka 2023. godine od 20:45 sati na poljudskom stadionu dočekuje Wales i otvara nastup u kvalifikacijskom ciklusu za Europsko prvenstvo 2024. godine u Njemačkoj. Više o tom susretu, što o njemu misli Zlatko Dalić, ali i događajima koji se organiziraju na Poljudu doznajte ovdje. No, kroz ovaj novi ciklus kvalifikacija i dalje će Vatrene predvoditi Luka Modrić. A što on misli o ovom susretu, ali i o ostalim stvarima vezanim za reprezentaciju?


“Sigurno da je veliki hendikep za Velšane što im nedostaje nekolicina važnih igrača, a pogotovo Gareth Bale. I baš zato će morati drugačije pristupiti, a svaki igrač će morati dati malo više. Neće moći očekivati od Balea da sve riješi sam. Doduše, to može biti pozitivna stvar za njih. Koliko god im nedostaju ti veliki igrači, morat će kao grupa biti više zajedno. Također, čuo sam da sam najstariji hrvatski reprezentativac u kvalifikacijama za europska i svjetska prvenstva. Nisam to znao i još ne znam je li to dobro ili loše. Drago mi je što sam i dalje tu i drago mi je što ću srušiti taj rekord. Osjećam se dobro, sretan sam kad sam tu i to je to. Samo tako treba nastaviti“, rekao je Luka Modrić.

“Moramo se u prvom redu fokusirati na utakmicu protiv Walesa pa tek onda misliti na Tursku. Pobjeda protiv Walesa donijela bi više vjere i samopouzdanja uoči puta u Tursku. Nema smisla govoriti hoćemo li biti zadovoljni s tri, četiri ili šest bodova. Cilj je odigrati što bolju utakmicu i pobijediti. Vidjet ćemo koliko ćemo osvojiti bodova, a naravno, naša želja je svih šest. Favoriti smo i to se od nas očekuje, ali nogomet je nepredvidljiv. Ako nisi 200 posto unutra, svatko ti može pokvariti planove”, dodao je Modić.

Posljednji nastup Vatrenih na Poljudu bila je kišna pobjeda nad Rusijom u odlučujućoj utakmici za plasman na Kataru

“Nadajmo se da ćemo ovoga puta kvalificirati puno prije kraja kvalifikacija. No, do sada smo uvijek tijekom kvalifikacija imali neki pad, a tada zakompliciramo stvari. Skupina je takva kakva je, a u skupini je samo pet momčadi. Kvalifikacije će brzo završiti, morat ćemo biti fokusirani, otvoriti natjecanje na najbolji mogući način. Jednostavno, Hrvatska je favorit, a Wales i Turska su nam najveći konkurenti”, smatra Modić.

“Ovakve utakmice nije lako igrati. Ispada da samo vrijedi pobjeda, a sve ostalo je katastrofa. Uvijek ima iznenađenja, ne ide sve onako kako planiraš. Igramo kući, puni smo samopouzdanja, želimo nastaviti tamo gdje smo stali u Kataru. Vjerujem da možemo pokazati pravu igru i uz podršku navijača doći do pobjede. Moramo biti fokusirani sto posto da dođemo do pobjede. Oni nemaju što izgubiti, a mogu puno dobiti. Moramo biti maksimalno fokusirani, vjerujem da ćemo odigrati pravu utakmicu”, dodao je Luka Modrić.

“No, ono što možemo obećati jest da ćemo dati 200 posto. Sretni smo što smo opet tu, da će biti Poljud biti pun. Znamo kakva je tu atmosfera. Možemo obećati da ćemo dati maksimum. Sve se zna, igraju igrači koji su bili na SP-u, ima novih, poput Muse koji je prvi put s nama. Tu smo, svi smo spremni i nadam se da ćemo odigrati veliku utakmicu. Wales igra kao i sve otočke ekipe. Dosta fizički, borbeni su i nikad ne odustaju. Važno će biti kako ćemo mi igrati, moramo se nametnuti našom igrom. Volimo posjed, dominirati i kontrolirati. Nadam se da ćemo se nametnuti”, rekao je za kraj Luka Modrić.

Nogomet uživo: Gdje gledati live stream ili TV prijenos utakmice Hrvatska – Wales?

Prvu utakmicu kvalifikacija za Europsko nogometno prvenstvoEURO 2024 koje će se igrati u Njemačkoj igraju Hrvatska i Wales u subotu, 25. ožujka 2023. godine u 20.45 sati. Prijenos nogometne utakmice bit će osiguran na TV kanalu Nova TV. Ukoliko utakmicu nećete moći gledati, utakmicu možete uživo slušati na Drugom programu Hrvatskog radija. Dodajmo da ovaj susret sudi portugalski sudac Joao Pedro Pinheiro. A što se tiče prognoze kladionica, one smatraju da je Hrvatska favorit. Kvota na pobjedu Vatrenih je 1.60, na pobjedu Walesa je 7.50, dok je koeficijent za neriješeno 4.50.

Više o Hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji doznajte na mrežnim stranicama Saveza na adresi hns-cff.hr. O reprezentaciji Walesa više doznajte na Wikipediji. Više informacija o samom nogometnom prvenstvu EURO 2024 doznajte također na Wikipediji. Prijenos nogometne utakmice uživo, video online ili livestream možete pratiti na svim dostupnim platformama. To su TV prijemnici, pametni telefoni, tableti, stolna i prijenosna računala, Android TV Box uređaji i Smart TV-i (pametni televizori).

Tagged