hyundai motorsport team :: wrc croatia rally 2023

Hyundai usprkos tragediji potvrdio svoje sudjelovanje na utrci WRC Croatia Rally 2023

Nakon nesreće u kojoj je tijekom pripremnog treninga irski rally vozač Craig Breen izgubio život, Hyundai Motorsport tim je potvrdio da će nastaviti natjecanje na ovogodišnjoj utrci WRC Croatia Rally i to s dvije posade. U svojoj izjavi Hyundai Motorsport ističe kako je ova odluka donesena u dogovoru s obitelji Craiga Breena, njegovim suvozačem Jamesom Fultonom te posadama i članovima tima Hyundai Motorsport.


Obitelj Breen i James Fulton potvrdili su da je njihova želja da se nastupi u Hrvatskoj u čast preminulom vozaču. A dvije posade Hyundai i20 N Rally1 Hybrid činit će Thierry Neuville i Martijn Wydaeghe te Esapekka Lappi i Janne Ferm.

“Nakon pažljivog razmatranja uključujući sve zainteresirane strane, odlučili smo nastaviti natjecanje na utrci WRC Croatia Rally 2023. A to ćemo učiniti u sjećanje na Craiga Breena. I to prvenstveno kako bi mu odali počast, ali i obilježili njegovu strast prema ovom sportu i njegovom natjecateljskom duhu. Na natjecanje dolazimo s dvije posade, a treću poziciju povlačimo u znak poštovanja”, rekao je Cyril Abiteboul, voditelj tima Hyundai Motorsport.

Oba Hyundaija koja će sudjelovati u utrci će biti oslikana posebnom grafikom u bojama Irske u čast preminulog vozača

“Bilo je jasno iz povratne informacije svih koji su poznavali Craiga da će nastavak natjecanja na rallyju u Hrvatskoj biti najbolji način da mu se oda počast. Savjetovali smo se s obitelji i oni su odobrili ovaj pristup. Craig je bio ponosni Irac i strastveni predstavnik irske rally zajednice. Stoga će automobile naših posada krasiti grafike u nacionalnim bojama Irske“, dodao je Abiteboul.

Ovogodišnje izdanje automobilističkog spektakla WRC Croatia Rally održat će se od četvrtka od nedjelje, od 20. do 23. travnja 2023. godine. Brzinski ispiti vozit će se na dionicama u čak pet hrvatskih županija. A one su Varaždinska, Krapinsko-zagorska, Zagrebačka, Karlovačka i Primorsko-goranska. Dodajmo da će ceremonijalni start biti u četvrtak, 20. travnja, ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu. Napominjemo da se start očekuje od 18.30 sati.

Također, ciljna rampa će biti također u Zagrebu i to na Aveniji Većeslava Holjevca, ispred Poslovne zgrade INA u Zagrebu. A ta manifestacija će se održati zadnjeg dana WRC-a Croatia u nedjelju, 23. travnja od 15.30 sati. Sve dodatne informacije doznajte na mrežnim stranicama na adresi rally-croatia.com.

VIDEO: WRC Croatia Rally 2023

Tagged