hrvatska - austrija / croatia - austria / u21 euro2023

Hrvatska i Austrija u Osijeku otvaraju Ligu nacija – gdje gledati prijenos?

Hrvatska i Austrija u petak, 3. lipnja 2022. godine u 20.45 sati igraju prvu utakmicu u novoj Ligi nacija. Dodajmo da će ovaj susret biti prvi u nizu koje će Vatreni odigrati u svega 11 dana. Naime, Vatreni već u ponedjeljak, 6. lipnja, u Splitu na Poljudu dočekuju Francuze. Potom slijede i prva dva gostovanja – u petak, 10. lipnja igraju u Danskoj te u ponedjeljak, 13. lipnja, u Francuskoj. Dodajmo da sve utakmice počinju u 20:45 sati.


Reprezentacija Austrije “na papiru” je najlakši protivnik Hrvatske u ovogodišnjem izdanju Lige nacija. A ujedno će ovaj nogometni turnir poslužiti i kao priprema za Svjetsko prvenstvo 2022 u Kataru. Hrvatska će u Gradskom vrtu ići po sva tri boda, jer će ih biti u sljedeća tri susreta bodove izrazito teško osvojiti. Dodajmo da je osječki stadion Gradski vrt često bio “sretno mjesto” za Vatrene. No, ovo će biti posljednja utakmica reprezentacije na ovom stadionu, budući da će sljedeći susret koji je planiran tek 2023. godine zaigrati na novom stadionu na Pampasu.

Joško Gvardiol neće igrati nijednu utakmicu

Joško je otišao je na rehabilitaciju i mislim da je u ovom trenutku to najbolje za njega. Mora se spremiti za novu sezonu. Šime Vrsaljko neće konkurirati za Austriju, no nadamo se da hoće za Francusku u Splitu. U Modrićevu slučaju vidjet ćemo hoće li početi ili ući s klupe. Sastav će, ako i kada želi, otkriti izbornik. Ali otprilike znamo 90% početnog sastava”, rekao je Vedran Ćorluka.

“Nama su utakmice u lipnju uvijek radile probleme. Međutim, moram pohvaliti nove igrače, oni imaju malo drukčiji mentalitet od naše generacije i gore od želje da istrče protiv Austrije. Nisu pokazali nikakav umor, a imamo i dosta igrača. Svima je gušt obući hrvatski dres”, zaključio je Ćorluka.

Nogomet uživo: Gdje gledati live stream ili TV prijenos utakmice Hrvatska – Austrija?

Prva utakmica Lige nacija 2022 igra se između nogometnih reprezentacija Hrvatske i Austrije na stadionu Gradski vrt u Osijeku. Utakmica se igra u petak, 3. lipnja 2022. godine u 20.45 sati. Prijenos nogometne utakmice bit će na televizijskom kanalu Nova TV. Ukoliko utakmicu nećete moći gledati, osiguran je prijenos uživo na Drugom programu Hrvatskog radija.

Više o Hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji doznajte na mrežnoj adresi hns-cff.hr. Više informacija o reprezentaciji Austrije možete naći na Wikipediji. Prijenos nogometne utakmice uživo, video online ili livestream možete pratiti na svim dostupnim platformama. To su TV prijemnici, pametni telefoni, tableti, stolna i prijenosna računala, Android TV Box uređaji i Smart TV-i (pametni televizori).

Video: Zadnji trening Vatrenih prije utakmice s Austrijom I Izjave Borne Sose i Martina Erlića

Tagged