tramvaj - stadion maksimir - dinamo zagreb - ožujak 2021.

Dinamo ima dobar raspored uoči dvoboja sezone kada dolazi Villarreal

Nakon što je završio ciklus reprezentativnih utakmica igrači se vraćaju svojim klubovima pa tako i Dinamo, koji lagano može započeti pripreme za jednu od najvećih utakmica u klupskoj povijesti – onu protiv španjolskog kluba Villarreal u Europskoj ligi.

Kao što znamo, ponekad i neki drugi faktori ovise o uspješnosti ekipe u tako važnim utakmicama. Jedan od tih faktora su i utakmice koje se moraju odigrati prije tih velikih dvoboja. Pokušali smo stoga sagledati kako izgleda raspored Dinama pred utakmice s Villarrealom, a isto tako i kakav je raspored španjolske ekipe pred utakmice s Dinamom.

Dinamo dočekuje Villarreal, a prije tog dvoboja ima odličan raspored

Budući da Osijek i dalje puše Dinamu za vratom u domaćem prvenstvu, ne smije doći do opuštanja. Dinamo trenutno ima dva boda više od Osijeka, ali i utakmicu manje što mu trenutno daje dodatnu sigurnost. Budući da je hrvatski prvak još uvijek i u Hrvatskom nogometnom kupu, gdje u polufinalu treba igrati protiv Gorice, ta je utakmica odgođena jer je trebala biti na rasporedu samo dan prije prvog susreta s Villarrealom, a još uvijek nije određen službeni datum njezina odigravanja. Tako će prije prvog meča sa španjolskom momčadi koji je na rasporedu 8. travnja, Dinamo imati samo jedan susret za odigrati, a to je gostovanje u Šibeniku, 3. travnja.

Nakon prvog ogleda s Villarrealom, Dinamu slijedi gostovanje kod Lokomotive samo tri dana kasnije, da bi za još četiri dana trebao otputovati u Španjolsku na uzvrat. Nakon dužnosti u Europi, za Dinamo slijedi utakmica protiv Istre na Maksimiru. Možemo tako reći da prije i nakon utakmica Europske lige, Dinamo ima utakmice u kojima će biti izraziti favorit prema procjenama sportske kladionice i tu je prilika da se sačuva neke od ključnih igrača.

Villarrealu nešto teže nego Dinamu

Villarreal se trenutno nalazi na sedmoj poziciji u španjolskom prvenstvu. Samo ga dva boda dijele od Betisa i pozicije koja vodi u Europu iduće godine. Samim time je već jasno da je za Villarreal svaka utakmica domaćeg prvenstva bitna. Prije prvog meča s Dinamom, slijedi im neugodno gostovanje kod Granade koja je na osmoj poziciji.

Zatim, nakon prvog susreta u Maksimiru, protivnik će im biti Osasuna, dok će nakon Dinama morati igrati s Alavesom koji se bori za ostanak u ligi. Vidljivo je tako da će Villarealu biti nešto teže čuvati svoje ključne igrače za susret s Dinamom, a ostaje nam vidjeti koliko će to povećati šanse zagrebačke momčadi za prolaz.

Upitni Bruno Petković i Gerard Moreno

Dinamo, kao i Villarreal, ima problema s ozljedom svog glavnog napadača. U Dinamovom slučaju riječ je o Bruni Petkoviću. On je nesretno zadobio ozljedu lijevog ramena u utakmici HT Prve lige protiv Gorice. Dodajmo da zbog iste nije mogao igrati niti za Hrvatsku u kvalifikacijskim utakmicama za Svjetsko prvenstvo. S druge strane, kod Villarreala je također upitan njihov napadač i ujedno najbolji strijelac, Gerard Moreno.

Moreno je u utakmici protiv Cadiza u španjolskom prvenstvu osjetio bol u bedrenom mišiću. Zato još nije u potpunosti jasno hoće li biti spreman za utakmicu s Dinamom. U klubu vjeruju kako nije riječ o ozbiljnijoj ozljedi, dok je u Petkovićevom slučaju zaista neizvjesna situacija.

Tagged