RTV toranj Sljeme Zagreb / srpanj 2014.

Popis televizijskih stanica u Zagrebu i njihovih TV streamova uživo

Na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije djeluje nekoliko televizijskih stanica koje možete gledati putem TV antene (DVB-T2 sustav s HEVC standardom kodiranja video signala) ili kablovskih operatera.

A na ovoj stranici možete vidjeti popis TV stanica koje svoj program emitiraju uživo preko interneta i link na kojem možete gledati stream njihovog TV programa.

Hrvatske TV postaje

  • Hrvatska Televizija / HTV
    – tv live stream: hrti.hrt.hr
    – potrebno se logirati u sustav!

PROČITAJTE VIŠE:


Strane TV postaje


PROČITAJTE VIŠE:


Povijest televizije u Hrvatskoj

15. svibnja 1956. godine, na 30. obljetnicu emitiranja programa Radija Zagreb, u Tomislavovom domu na Sljemenu proradio je prvi televizijski odašiljač u tadašnjoj Jugoslaviji, ali i u ovom dijelu Europe. Osnivač i prvi generalni direktor RTV Zagreb je bio narodni heroj Ivan Šibl, po kojem se danas zove nagrada za životno djelo HRT-a. Izravnim prijenosom svečanog otvorenja Zagrebačkog velesajma na južnoj obali rijeke Save 7. rujna 1956. počelo je emitiranje Televizije Zagreb.

Redovito emitiranje eksperimentalnog programa Zagrebačke televizije iz tadašnjih prostorija u Jurišićevoj 4 počelo je 19. studenog iste godine. Već 12. svibnja iduće godine emitiran je prvi izravni televizijski prijenos nogometne utakmice sa stadiona u Maksimiru, nakon kojeg su slijedili prijenosi i drugih sportskih događaja.

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

49 thoughts on “Popis televizijskih stanica u Zagrebu i njihovih TV streamova uživo

Comments are closed.