FilmMusicOrkestar - Evo muzike, traži se redatelj... 2018

Zagrebački FilmMusicOrkestar predstavlja svoj autorski prvijenac

Ovaj band koji svira isključivo filmsku glazbu i koji je u svoje prve dvije godine postojanja izrastao u regionalnu koncertnu atrakciju po putu je skupio, kako to sami kažu, i nešto autorskog rada, točnije sedam pjesama nastalih u posljednjih, nešto više od godinu dana. Svoje prepoznatljivo, uvijek drugačije čitanje velikih filmskih hitova uspjeli su prenijeti i na svoje autorske pjesme donoseći različite stilove u rasponu od klasične šansone preko fado-sevdah kombinacije, do vickastog i vrckastog gypsy swinga. Šansonijerski dio, točnije tri pjesme – “Jesen sjetno miriše”, “Hej” i “Ovaj grad”, glazbeno potpisuje solo gitarist Željen Klašterka, a tekstualno Uršula Tolj.

Ovaj televizijski dvojac uspio je na najbolji način predstaviti ono što volimo zvati zagrebačkom školom šansone, toplim tonovima i riječima ugravirati FilmMusicOrkestar kao neizostavni dio ovog dijela scene.

Isti dvojac potpisuje i božićni klasik pod nazivom Još jedna božićna, pjesmu koja će nesumnjivo biti obavezni dio adventskog repertoara u svim domovima.

Senzualna Elma Burnić, ponajbolji vokal ovih prostora, donosi iznimnu kombinaciju fada i sevdaha u svojoj pjesmi Let. Vokalno besprijekorna skoro do savršenstva, Elma je i glazbeno i tekstualno dala apsolutnu slobodu svojim emocijama donoseći pred publiku možda potpuno novi stil kojeg bismo najlakše opisali, kako smo to već spomenuli, kao sevdah fado.

Vrckastiji dio, Mon Cherry i Tebe volim, glazbeno i tekstualno potpisuje Admir Ćulumarević u suradnji s Elmom Burnić i Tihomirom Novakom i to poprilično razigrano i šarmantno složenim gypsy swing aranžmanima što ovim pjesmama jamči dug život na set listama FilmMusicOrkestra na dobrobit publike koja u pravilu njihove nastupe završava na nogama.

Sve u svemu, za svakog ponešto, glazbeno, tekstualno i aranžerski odlično zapakirano pod produkcijskom komandom Tonija Eterovića, ali i uz fantastičnu sviračku podršku Antonija Vrbičkog na harmonici, Josipa Mimice na klarinetu te Nebojše Buhina na gitari.

FilmMusicOrkestar držao se onog starog pravila da se ploče izdaju u ovo doba godine pa je i to svojevrsni dar svima koji vole blagdane provesti uz biranu glazbu. Cd Evo muzike, traži se redatelj… svakako je odličan dar za sve audiofile.

Promocija autorskog CD-a Evo muzike, traži se redatelj… FilmMusicOrkestra održat će se u zagrebačkoj Kinoteci u subotu, 1. prosinca 2018. godine s početkom u 12 sati.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - -