pickbox now | 2020.

Pickbox NOW je za 2020. godinu pripremio razne edukativne dokumentarne serije i filmove, kako iz Hrvatske, tako i iz svih dijelova svijeta

Dokumentarni filmovi su izvor korisnih informacija, zabave i otkrivanja novih svjetova koje možda nikad nećemo upoznati iz prve ruke, a baš je zbog toga Pickbox NOW pripremio razne edukativne dokumentarne serije i filmove, kako iz Hrvatske, tako i iz svih dijelova svijeta. Ovih su nam dana dokumentarci jedan od prozora u svijet pa vrijedi podsjetiti kako je Pickbox NOW besplatan i neograničen za cijelu regiju. I dodajmo, Pickbox NOW dostupan je na internetu na mrežnim stranicama pickboxnow.com, a možete ga gledati i putem Pickbox NOW aplikacije ili na MAXtv-u. No, što nam uopće priprema ova TV stanica?

Hvaljeni dokumentarno-zabavni serijal Hrvatski velikani scenarista, redatelja i voditelja Roberta Knjaza dostupan je na Pickbox NOW! A tijekom dvije sezone ove pametne i dinamične serije na zanimljiv su način prikazane činjenice o hrvatskim velikanima, poput bana Josipa Jelačića, skladatelja Vatroslava Lisinskog i kipara Ivana Meštrovića.

Urnebesan putopisni dokumentarni serijal Najveće svjetske fešte redatelja Roberta Knjaza pokazat će nam kako se slavi diljem svijeta. Svaka proslava na koju nas vodi Knjaz luda je i originalna! Neke od popularnih svjetskih slavlja koje imamo prilike vidjeti su Dan svetog Patrika u Dublinu, Svjetsko prvenstvo u bradama i brkovima u Belgiji, ali i legendarne Magareće trke u Tribunju.

A što još možemo gledati na ovom streaming servisu?

A kamo na odmor?

Britanska dokumentarna serija Destinacije (Getaways) otkrit će vam sve o tome kamo ići na putovanje i što raditi na zanimljivim mjestima za odmaranje. Neke od zemalja koje ćemo posjetiti su Španjolska, Grčka, Hrvatska i Češka.

Čudnovate zgode životinjskog svijeta

Od smrtonosnih zmija i bizarnih insekata do žohara koji može dva tjedna preživjeti bez glave… Priroda je stvarno prepuna čudnih bića. U dvije sezone dokumentarne serije Neobična stvorenja (Strange Creatures) saznajte što se sve može naći u divljem životinjskom svijetu!

Neobično bogata azijska regija

Mekong je područje bogato bioraznolikosti, no vrlo je malo istražen. U ovoj azijskoj regiji može se pronaći 20 tisuća različitih vrsta biljaka, 430 sisavaca, 1200 ptica i 800 reptila. A procjenjuje se da ima oko 850 različitih vrsta riba. Dokumentarna serija Tajne Mekonga (Mysteries of the Mekong) o nevjerojatnoj i tajnovitoj prirodi Mekonga stvarno je poslastica za oči.

Nadmoćne životinjske vrste

Razne životinjske vrste lutaju po svim dijelovima ovog divljeg planeta. U dokumentarcu Sve o životinjama (Reino Animals aka Animals To The Max) saznajte koje životinje dominiraju ljestvicom životinjskog carstva.

Kako preživjeti Amazonu?

Amazona je najveća prašuma na planetu i obuhvaća devet zemalja Južne Amerike. Udomljuje više od dva i pol milijuna vrsta, od kojih je svaka jedinstveno prilagođena za život u krajoliku bujne, tropske džungle. Promjenljivo vrijeme, gladni grabežljivci i opasnosti koje vrebaju iza svakog stabla dio su svakodnevnice u Amazoni. Ukratkom u dokumentarcu Preživjeti Amazonu (Surviving the Amazon) istražite ono što je potrebno za odrastanje, lov i pronalaženje ljubavi kad su izgledi protiv vas.

VIDEO: Tijelo je dokaz | Pickbox NOW

Tagged