chui / iz kapetanovog dnevnika

Novi album grupe Chui našao se u Top 5 najprodavanijih albuma u Hrvatskoj

Peti album grupe Chui pod nazivom “Iz kapetanovog dnevnika” plasirao se u TOP 5 najprodavanijih albuma u Hrvatskoj u samo dva i pol tjedna od njegova izlaska. U pitanju je tjedna top lista prodaje Hrvatske diskografske udruge koja se slaže na osnovi podataka prikupljenih sa 164 prodajna mjesta iz cijele zemlje. Album “Iz kapetanovog dnevnika” posvećen je znanstvenoj fantastici te se referira na mnoga poznata djela – od Star Treka i Star Warsa do stripova Moebiusa.

U pitanju je njihov prvi album snimljen u novoj postavi, s ritam sekcijom, bubnjarom Ivanom Levačićem (Kries, ABOP) i basistom Konradom Lovrenčićem (Elemental, Kries, Mixed Up Mary) koji su podigli energiju Chuia na viši nivo te skupa s novim Tonijevim skladbama i Vojkanovim solističkim umijećem odveli glazbu do još autentičnijeg zvuka.

Na novom albumu, koji je u ekspresnom roku oduševio glazbenu kritiku od samog datuma izdavanja (4. listopada 2019. godine), ugostili su brojne goste sastava kao što su klasičari Ink Experiment duo, world music sastav Druyd, pop sastav Mangroove te jazz gitarist Zoran Majstorović te pod bonus pjesme uvrstili Pogledaj, u kojoj gostuje vokalist Boris Štok i remix pjesme Tebi Putujem koju je remiksirao Andrea Ljekaj.

Uz lijepe vijest za Chui, svakako vrijedi istaknuti i kako su se već nekoliko tjedana zaredom KUD Idijoti zadržali na broju jedan službene top liste Hrvatske diskografske udruge s legendarnim reizdanim albumom Gratis Hits Live! povodom 20. obljetnice albuma, također objavljenim za Dancing Bear. Album je dostupan na redizajniranom CD izdanju te po prvi put na dvostrukom LP-u. Gratis Hits Live! je ujedno i jedino vinilno izdanje pulskog sastava dostupno na tržištu pa nesumnjivo predstavlja privlačan kolekcionarski primjerak koji će dugo biti među najpopularnijim albumima u Hrvatskoj.

Kada je riječ o najprodavanijim stranim albumima, na prvom mjestu najprodavanijih stranih albuma i dalje se zadržao Ed Sheeran s albumom No. 6 Collaborations Project.


PROČITAJTE VIŠE:

Tagged