dan otvorenih vrata ffzg 2020

Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu održat će se Dan otvorenih vrata za srednjoškolce

Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu u petak, 28. veljače 2020. godine u 10 sati počinje “Dan otvorenih vrata” na kojem će srednjoškolci moći saznati sve informacije o izmijenjenim uvjetima upisa te studijskim programima, a kao posebni gosti najavljeni su Nevena Rendeli i Dario Juričan. Filozofski fakultet u Zagrebu koji se smjestio u ulici Ivana Lučića 3 u Zagrebu jedna od najvećih visokoškolskih institucija u zemlji, treću godinu zaredom otvara svoja vrata za javnost s ciljem popularizacije znanstvenih disciplina koje se podučavaju na tom najvećem društveno – humanističkom fakultetu u Hrvatskoj.


Dan otvorenih vrata FFZG-a namijenjen je srednjoškolcima koji razmišljaju o budućem studiju. Dobrodošli su tako, uz maturante, učenici 2. i 3. razreda, kao i njihovi roditelji te drugi zainteresirani pojedinci kojima će biti posebno zanimljiva vijest da su, od ove godine, uvjeti upisa na Filozofski fakultet u Zagrebu doživjeli veliku promjenu. Naime, ukida se zajednički razredbeni ispit, a za upis na skoro sve studijske programe brucoši će biti rangirani prema rezultatima državne mature.

Jedine iznimke su studij psihologije, studiji anglistike, germanistike, francuskog i španjolskog jezika te latinskog i grčkog jezika koji će i dalje imati preduvjete za upis.

Ono što ostaje nepromijenjeno je to što studenti, osim što mogu birati između studiranja na jednom ili dva studijska programa (jednopredmetno ili dvopredmetno), mogu sami kreirati studijski program odabirom različitih izbornih predmeta te tako postati jedinstveni na tržištu rada.

Kako bi srednjoškolci dobili što bolju informaciju o samom studiju, ali i o ulasku na tržište rada nakon diplome, na Danu otvorenih vrata imat će priliku o tim temama razgovarati sa studentima i profesorima, ali i s bivšim studentima, alumnima, koji su već godinama u poduzetničkim vodama, medijima ili drugim granama privatnog i javnog sektora.

Posebni gosti bit će Nevena Rendeli i Dario Juričan, alumni Fakulteta.


PROČITAJTE VIŠE:

Tagged