budi mi sve - matija - foto: andrea gržičić - 2020.

Matija predstavlja razigrani i snažni singl i impresivan video “Budi mi sve”

Nakon spektakularnog nastupa na Dori 2020 gdje je s Alenom Vitasovićem izvela sjajni duet “Da se ne zatare”, talentirana riječanka Božidarka Matija Čerina, sada pod umjetničkim imenom MATÍJA, predstavlja novi singl “Budi mi sve”. U pjesmu “Budi mi sve” Matija se “zaljubila na prvo slušanje i odlučila da to mora biti njezina pjesma”.

Riječi najnovije pjesme Budi mi sve napisao je Robert Pilepić, glazbu je napisala Sara Rapotec, dok aranžman pjesme potpisuje Duško Rapotec Ute. Uz singl predstavlja i impresivni video spot snimljen pod redateljskom palicom Filipa Gržinčića. Spot je sniman na tri lokacije – u Rijeci, Vranju i Plominu. Krasi ga jedna prozračna i intimna crta pa samim time u spotu nije mogao glumiti bilo tko.


“U videu glumi moj zaručnik iako sam se, moram priznati, itekako borila protiv toga. Naime, nisam htjela svoj privatni dio života gurati u glazbu. Naravno, razuvjerili su me jer je emocija morala biti stvarna. A s kim bih je mogla imati ako ne s njim?”, rekla je MATÍJA.

Snimanje spota na polju s krevetom bila je prava pustolovina prepuna smijeha i zabavnih trenutaka

“Kad biram pjesmu koju ću pjevati, zaista ju moram osjetiti i doživjeti. Pjesma može biti izvrsna, ali ako je u srcu i duši ne osjetim… Radije ću je prepustiti nekom drugom. Ova je bila jedna od onih koje ne propuštam. To je razigrana, ali snažna pjesma koja zove ljubav u svoj život. Nešto što svi trebamo i svi želimo. Doživjela sam je kao trenutak u životu kada toliko snažno želite nekoga da je skoro pa neizdrživo. Ono kada zamišljate sve prekrasne trenutke s drugom osobom i želite da to nikad ne nestane”, rekla je Matija.

“Eh da, dok sve zvijezde dolaze i odlaze sa snimanja pazeći da ne pokvare frizuru i šminku, ja sam, da bi stigli u Plomin snimiti završne kadrove, zgrabila karijolu na koju sam nakrcala rekvizite i madrac od kreveta te trčala s njom po selu. Ne moram ni govoriti kako su me nonice začuđeno gledale”, tim riječima MATÍJA je pokušala približiti samu atmosferu tijekom snimanja spota.

Božidarka Matija Čerina – biografija

MATÍJIN predivan vokal zapamtili smo još prilikom njezinog sudjelovanja u prvoj sezoni popularnog glazbenog spektakla The Voice – Najljepši glas Hrvatske gdje joj je mentor bio Tony Cetinski. Od recentnijih, velikih postignuća, svakako vrijedi istaknuti i nastup na najvećem televizijsko – glazbenom spektaklu Hrvatske radiotelevizije – natjecanju Dora 2020. Tamo je s Alenom Vitasovićem izvela sjajni duet Da se ne zatare i dosegla visoko četvrto mjesto ukupnog poretka najupečatljivijih nastupa prema glasovima publike, dok se u sveukupnom poretku pjesma smjestila na devetom mjestu.

Glazba je Matiji “jutro, podne i večer”. Naime, MATÍJA je i školovana glazbenica kojoj scena nije strana još od njene 15. godine. Uz formalno obrazovanje, završila je i glazbenu osnovnu i srednju školu u Rijeci. Kroz godine bavljenja glazbom pjevala je prateće vokale u raznim bendovima i gostovala mnogim glazbenicima na albumima. Uz to, sudjelovala je na raznim festivalima – Grobnička skala, MIK, Uskrsfest, Čansonfest, INmusic… Također, osvajala je brojne glazbene nagrade za vokalne izvedbe. Izdvojit ćemo onu posljednju – nagradu za najboljeg debitanta na prošlogodišnjem Festivalu dalmatinske šansone u Šibeniku kada je nastupila s pjesmom Odolijevam. Više o Matiji doznajte na njezinoj Facebook stranici.

Video: Matija – Budi mi sve

Tagged