mary may I eksperiment live session I knjižara fraktura zagreb I 2022.

Mary May i bend su na platformi Eksperiment predstavili live session s tri pjesme

Jedna od naših najhvaljenijih kantautorica Mary May i njen bend predstavili su live session s tri pjesme, objavljen u sklopu platforme Eksperiment za nezavisnu glazbenu kulturu. Snimljen u knjižari Fraktura u siječnju 2022. godine, session je predstavio novu pjesmu “The Dress Your Mother Wore To War” te nedavno objavljenu “Don`t Call Me Baby”. dodajmo da će se obje pjesme naći na novom albumu na kojem bend trenutno radi.

Snimka predstavlja i New Song, pjesmu s albuma prvijenca, a sve su sastavni dio njihovog koncertnog repertoara. Uz Mary May, pjesmu su izveli i članovi njezinog benda. To su Luka Čapeta na gitari, Jakša Perković na basu, Marin Živković na saksofonu te Borko Rupena na bubnjevima.

Platforma Eksperiment za nezavisnu glazbenu kulturu

Autori Eksperimenta tj. Youtube platforme za promoviranje mladih i nezavisnih hrvatskih glazbenika su Krešimir Strbad, Andrija Tomić, Lucian Mirdita, Dominik Kisić te Ivan Grgić. Eksperiment live session karakterizira snimanje izvedbi u jednom mahu, bez ponavljanja i uređivanja. A dodat ćemo da Mary May i bend otvaraju treću sezonu emitiranja.

Objava sessiona dolazi ususret nastupu u zagrebačkom kinu Kinoteka zakazanom za subotu, 9. travnja 2022. godine. U sklopu programa Fonokinoteka Mary May će predstaviti glazbu koju opisuje kao folk americanu s elementima popa i bluesa. Ujedno će pokazati zašto se, krećući od prvijenca Things You Can`t Put Your Finger On nominiranog za Porina za najbolji album alternativne glazbe i svrstanog na liste najboljih godišnjih izdanja, prometnula u jednu od zapaženijih kantautorica na našoj sceni. Više o Mary doznajte na njezinoj Facebook stranici.

Video: Eksperiment #12 – Mary May

Tagged