anja papa - 2020

Hvaljeni projekt Femme Nouvelle nastavlja se odvažnom pjesmom “femme nouvelle” Anje Pape

Ovogodišnje izdanje platfrome Femme Nouvelle predstavljeno je hit singlom “Raj” sjajne Nike Turković, a nastavlja se nadahnjujućom i odvažnom pjesmom “femme nouvelle” koju potpisuje ženska polovica synth-wave dua pocket palma – Anja Papa. “Bilo mi je poprilično teško odabrati pjesmu za ovaj projekt. Prvo je ideja bila da napokon dovršim prvu pjesmu koju sam napisala na hrvatskom pa sam onda još kopala po nedovršenim fileovima kako bih našla nešto prigodno, ali na kraju sam odlučila napraviti nešto potpuno novo i baš za ovaj projekt. Tako su nastali glazba i aranžman, a zatim sam uposlila jednu od prijateljica da recitira na francuskom, misleći kako bi se to odlično uklopilo, i na kraju sam bila jako zadovoljna finalnom verzijom”, rekla je Anja o nastanku ove jedinstvene pjesme.

“Ovom projektu sam se priključila jer smatram da glazbenice zaslužuju malo više medijskog prostora, često smo podcjenjivane od strane struke, medija i slušatelja. Gotovo svaka osoba s kojom na bilo kojoj razini mi, kao pocket palma, komuniciramo, ima dojam da je Luka zadužen za apsolutno sve. Nikad nismo ništa takvo spomenuli i uvijek naglasimo da oboje radimo podjednako, međutim ljudi često previde moj trud i rad, iz vrlo očitih razloga. Drago mi je da bar kroz ovaj projekt mogu pokazati da sam i ja ta koja radi”, dodala je Anja Papa.

Kao najdragocjeniji “suvenir” sudjelovanja na Femme Nouvelle Anja ističe poznanstva s drugim uključenim kantautoricama: “Kroz ovaj projekt sam upoznala Idu Prester i Niku Turković, s kojima smo na kraju i radili na nekoliko projekata i to mi je stvarno jedna od najljepših stvari koja mi se dogodila ove godine.”

Kompilacija Femme Nouvelle jedinstven je projekt na domaćem glazbenom tržištu

Platforma je 2019. godine okupila jedanaest domaćih kantautorica – Anu Opalić, Akleu Neon, Maju Posavec, Mary May, Ninu Romić, Natali Dizdar, Mirelu Priselac Remi, SUN U, Saru Renar, Insolate i Željku Veverec.

Ovogodišnje izdanje ponovno okuplja vrsne kantautorice od kojih su prve četiri Nika Turković, Anja Papa (pocket palma), Barbara Munjas i Ida Prester.


  • foto: Vladimira Spindler

PROČITAJTE VIŠE:

Tagged